torstai 21. syyskuuta 2023

Pinkkiä kukkaa

Tällä hetkellä tuntuu, että on aivan liian monta paria kesken, eikä mikään etene. Nämäkin sukat ovat olleet vaiheessa jo monta kuukautta. Heti kun sain nuo pinkit kukat, tiesin, mitä halusin niistä kokeilla, mutta sitten idea jäi odottamaan toteutusta, odottamaan, odottamaan ja odottamaan.
 
Idean lähtökohta, mulla oli jossain vaiheessa tällaiset pinkkinäkin, mutta lahjoitin ne pienelle leikkijälle. 

Nyt vihdoin pääsin asiassa vauhtiin. Varsiin yhdistin ensin kolme kerrosta kukkia, kahteen ensimmäiseen neljä kukkaa ja seuraavaan kolme kukkaa ihan ommellen kiinni toisiinsa.
 

Nostelin  kukkien reunasta silmukat, yläosaan 88 silmukkaa ja alaosaan 68 silmukkaa, kumpaankin reunaan kudoin ensin kerroksen oikeaa ja sitten aloitin joustimen. Yläosaan ja nilkkaan tein joustimen Tuovin valepalmikkoa käyttäen. Kyseisen joustimen suunnittelija on Tuovi Mönkkönen ja lähteenä tietenkin Facebookin Voihan villasukka-ryhmä. Kyseinen joustin on neljällä jaollinen ja koostuu neljästä kerroksesta. 
 
1krs: 1oikein, 2oikein yhteen, langankierto, 1nurin
2krs: 3oikein, 1nurin
3krs: 2oikein yhteen, langankierto, 1oikein, 1nurin
4krs: 3oikein, 1nurin
 
Puikot muutoin Novitan koivuiset kulmikkaat, mutta alemman resorin  ja kantalapun tein 2,75mm/15cm zingeillä.  
 
Kantalappuun 18+18 silmukkaa, kantapohjaan 9+9 silmukkaa, kantalapun reunasta 20 silmukkaa. Kavennukset joka toinen kerros, kunnes kaikilla puikoilla on 15 silmukkaa. Kärkeen normaalit sädekavennukset.


Ihan vielä en tiedä, onko kyseessä hitti vai pahemman luokan huti - palaan asiaan. 

Sukilla painoa yhteensä 300g. Langan kulutus vuoden alusta 2755g.

Ei kommentteja: