sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Kudin kokeilua

Olen ollut kolmisen kuukautta kutomatta rannevammani takia. Nyt kun olen saanut luvan jättää rannetukea pois ja käyttää kättä, halusin kokeilla kutomista pitkästä aikaa. 

Kävin siis jämälanka laatikollani ja nappasin mukaani kasan jämiä ja yhden isomman kerän. Tarkoituksena oli tehdä palloraitaa yhtenäisellä pohjavärillä. Puolitin pienet kerät ja punnitsin ison, jotta osaan puolittaa sen.


Aloitin sukan 56 silmukalla, joilla neuloin 15 kerrosta 2 oikein, 2 nurin joustinta. Tämän jälkeen neuloin kerroksen kokonaan oikein ja samalla lisäsin 4 silmukkaa siis yhteensä 60 silmukkaa. Sen jälkeen aloitin kuvion alla olevan mallin mukaan. 


Uskalsin kutoa aloituksen ja viisi pallokerrosta eli yhden jokaista väriä. Sen jälkeen päätin pitää taukoa seuraavaan päivään, jotta en rasittaisi kättäni liikaa. 

Salama vääristää väriä, pohjaväri on kirkkaanvihreä, jotain näiden kuvien välistä ja raidat kirkkaan keltaista, kirkkaan punaista, vaalean vihreää, punaruskeaa ja luonnonvalkoista. 

Näiden kutomisessa menee varmaan tovi ja kesän lähestyminen vähentää muutenkin kutomisintoa - haluan mieluummin laittaa kotia, siivota ja ulkoilla- joten nyt en siis saa aloittaa yhtään uutta sukkaparia ennen kuin saan kaikki nyt keskeneräisinä olevat valmiiksi. Noita puolitekoisia kun on tuolla laatikossa useampi pari.

Ei kommentteja: