tiistai 10. lokakuuta 2023

Ilta Hirvijärvellä onkin kukka ja pipari

Sain serkultani 150g fingerin vahvuisia sukkalankoja ja pyynnön kutoa polvisukat hänen toivomallaan mallilla.

En yksinkertaisesti uskaltanut aloittaa varresta, vaan päätin, että teen sukkien teräosat varpaista aloittaen ja kun näen, miten pitkälle langat riittävät, teen varret ja yhdistän ne sitten jotenkin. Puikot Novitan koivuiset kulmikkaat 3mm.

Teriin aloitus 10 silmukalla, toisesta reunasta nostin 9 silmukkaa. Silmukoiden jako neljälle puikolle ja yhden silmukan lisäys, kaksi kerrosta lisää ja sitten aloitin lisäykset. Lisäys joka kerroksella, kunnes silmukoita oli 14 puikolla, sen jälkeen lisäykset joka toinen kerros, kunnes 17 silmukkaa puikolla. 
 
Kantalappuun 18+18 silmukkaa. Kantapohjaan 10+9 silmukkaa. Kantalapun reunasta 25 silmukkaa. Kavennukset joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on 18 silmukkaa.

Lankoina Adelia Fibersin Merino sock mystinen mustikka ja Seeprasukka Vanda. Mustikka lanka oli todella löyhäkierteistä ja sen kanssa joutui tekemään työtä, että sai sen kulkemaan kokonaisena kutimessa.

Nilkkaan tavallista 2o, 2n joustinta osa lilalla, osa valkoisella. 


Kun pääsin niin pitkälle, että oli aika vaihtaa lankaa, tajusin, että mallia on pakko vaihtaa. Suunnittelemani malli ei sopinut sukkaan, eivätkä langat yhteen, koska toinen oli valkoiseen taitettua kirkasta ja toineen mustaan= harmaaseen taitettua. Oli siis pakko ottaa lisälangat kehiin ja siityä suunnitelma B:hen.

Mustikka-langasta yhdistettynä luonnonvalkoiseen Fabeliin tuli piparireunaiset virkatuilla kukilla koristellut nilkkasukat, kukkien malli täältä, klik


Painoa sukilla yhteensä 68g. Langan kulutus vuoden alusta 2823g.

Ei kommentteja: