lauantai 9. helmikuuta 2019

Sinistä ystävän ystävälle

Alunperin ajatus oli, että ystäväni piti hankkia näihin joku lanka, johon hän oli innostunut sen kaupassa nähdessään. Joku sinipohjainen, josta piti tulla jonkinlainen kuvio. Kyselin sitä muutamaan kertaan, mutta hän alkoikin sääliä käsiäni ja väitti etten jaksa kutoa...

No ei se nyt niin mene, tokihan minä kutoa jaksan. Niinpä otin omista varastoistani langan - sen legendaarisen ostolakkostiplun, joka seikkaili jossain postin uumeinissa liki kuukauden päivät - ja yhdistin sen toiseen, tummansiniseen. En usko, että nämä nyt ovat ihan sellaiset kuviosukat, joita hän oli ajatellut, mutta ovatpahan edes siniset.

Miesten sukat kokoa 47, lankana 7 veljestä Aapo ja tummansininen menneiden vuosien värikartasta. Malli on sama kuin aiemmin kutomissani spiraalisukissa, koko vain sen verran isompi, että aloituksessa on 60 silmukkaa. Alkuun 2 oikein, 2 nurin resoria ja sen jälkeen vuorokerroksin vaaleansinistä ja tummansinistä. Nilkan resori, vahvistettu kantalappu ja sädekavannettu kärki vaaleansinisellä, sukan varressa 26 raitaa, terässä 33.

Vaikka päättelenkin suurimman osan langoista aina neuloessani, olen ilmeisesti niin tottunut jämälankaprojekteihin, joissa on aina jokunen ylimääräinen langanpää, että suoranaisesta hämmästyin, kun näissä pääteltävänä oli kaksi lankaa. Kaksi per sukka, sehän oli suunnilleen sama kuin ei mitään.


Ajattelin pakata nämä ystävänpäivän teeman mukaisesti suunnilleen näin. Mukaan vielä sopiva kortti.



Paino näillä 185g.
Vuoden alusta 891g

Ei kommentteja: