Pohja on sama kuin Pirkkaohjeessa, paitsi kaakao oli kyllä perinteistä van Houtenia.
| Pohja | |
| 2 | kananmunaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | Pirkka kaakaojauhetta (tummaa) |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
Vaihe 1
Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla.
Vaihe 2
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.Puolukkamousse:
250 g makeutettua puolukkasurvosta tai hilloa (jos pitää puolukasta, voi laittaa 300g)
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
3 rkl vahvaa puolukkamehua
| Suklaamousse | |
| 2 | liivatelehteä |
| 150 g | Pirkka Reilun kaupan luomu tummaa suklaata |
| 1 tlk (2 dl) | vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vanilliinisokeria |
| 3 rkl | konjakkia tai appelsiinitäysmehua |
| Koristeeksi | |
| Pirkka suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä |
Vaihe 3
Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa. Sekoita puolukka survos tasaiseksi tai jos käytät jäisiä puolukoita soseuta ne (200g) ja lisää 50g sokeria.
Vaihe 4
Vaihe 5
Vaihe 6
Vaihe 7
Vaihe 8
Lopputulos Kaloriinan muunnelmalla näyttää tältä.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti