keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hopotus: Relaxant selluliittivoide väliraportti

Kuten aiemmin täällä totesin, pääsin hopottajien kautta mukaan kokeilemaan Relaxant selluliittivoidetta ja hierontakuppeja.

Ensi vaikutelmani noista silikonisista hierontakupeista niitä käsissäni pyöritellessäni liittyi moderneihin kuppaussarviin. Eikä tuo vaikutelma niin kovin väärä ollut sillä saman tyylisellä imumekanismilla - toki ilman verta ja haavoja - nuo iskettiin nahkaan kiinni. Siinä missä kuppaussarvi sai jäädä paikalleen imemään verta, näiden modernien "sarvien" siis hierontakuppien avulla liikuteltiin ihoa ja tehostettiin voiteen vaikutusta. Kuppien aiheuttama alipaine tehostaa käsiteltävän ihoalueen aineenvaihduntaa eli pistää vipinää neste- ja verenkiertoon.



Suositus oli, että voidetta käytettäisiin joka päivä, mutta noita hierontakuppeja vain joka toinen päivä. Ymmärrän sen kyllä hyvin, sillä jos on vähänkin herkkänahkaisempi saattaa erityisesti tuon isomman kupin imu olla niin tehokas, että sillä saa aikaan jopa mustelmia. Silloin on tietenkin syytä vaihtaa kevyempään imuun ja pienempään kuppiin. Kuppi asetetaan iholle ja sen päästä painetaan, jolloin syntyy alipaine, joka imaisee löllykän pehmytkudoksen sisäänsä ja jumauttaa kupin tukevasti ihoon. Sitten kuppia vain pyöritellään, liu'utetaan hitaasti tai pidetään paikallaan. 

Käyttöohjeissa huomauteltiin myös siitä, että kuppien kiinittäminen ja ennen kaikkea pysyminen saattaa aiheuttaa alkuun haasteita ja ongelmia. Minun kohdallani nuo ongelmat kumuloituvat vatsaan ja mahanahkaan, siinä en noita kuppeja saanut pysymään kiinni millään. Koetin molempia kuppikokoja, istuin, seisoin, makasin ja aina sama lopputulos - kaksi sekuntia ja plop: hierontakuppi irtosi. Jossain vaiheessa tuskastuin niin, etten enää edes jaksanut yrittää, vaan hoidin hieromisen käsipelillä mahan osalta. Reisissä ja alleissa nuo kyllä pysyivät kiinni kuin takiaiset koosta riippumatta.

Voide itsessään oli melko paksua ja sellaista aavistuksen yrttisen tuoksuista, vaikka sitä tuoksuttomana mainostettiinkin. Tuoksu kuitenkin johtuu tehoaineista: vaikuttavina aineina toimivat Lapin luomukeruualueilta kerätyt turve-, mesiangervo-, koivu-, kataja- ja väinönputkiuuttet. Noista aineista erityisesti koivu ja turva ovat tunnettuja aineenvaihduntaa kiihdyttävistä ominaisuuksistaan.

Epäilin ensiksi voiteen imeytymistä, mutta paksuudesta ja rasvaisesta tuntumasta huolimatta voide imeytyi hyvin tehokkaasti ja hierontakupeilla tehostettuna imeytyminen oli suorastaan uskomatonta. Yksi hups vain ja voide oli imeytynyt.

Tarkempaa infoa tuotteesta löytyy täältä, KLIK.

Ei kommentteja: