torstai 10. huhtikuuta 2014

Bailey's kakku

Olen monien trendiasioiden suhteen vähän jälkijunassa, niin kuin nyt esimerkiksi tämän Bailey's kakun, jonka eri versiot ovat pyörineet blogeissa isommin viimeksi pari-kolme vuotta sitten. Lisäksi ko. kakku on sellainen, että jokainen vähintäänkin hiukan itseään kunnioittava reseptejä julkaiseva bloggaaja on julkaissut oman versionsa. Kaikesta huolimatta minunkin on pistettävä lusikkani tähänkin soppaan, lähinnä sen takia, että blogini on myös suosikkireseptieni muistilista ja haluan tallettaa tämän tulevaa käyttöä varten.

Bailey's kakku

Pohja:
200g digestive- tai kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
2 prk Flora vispiä
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatetta
1,5 - 2 dl Bailey's likööriä (tai muuta kermalikööriä)


Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jäähtymään täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet kuppiin, jossa on paljon kylmää vettä. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja vaniljasokeri.

Laita likööri kattilaan ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita kuumaan likööriin (ei levyllä) ja anna jäähtyä vähän. Kaada likööriliivate täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä mieluiten yön yli.

Ei kommentteja: