keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Maaliskuun ruokabudjetti


Helmikuun lopun innostuksessa päätin vielä laskea maaliskuun ruokamenot. Maaliskuun ensimmäisen viikonlopun vietimme isän ja äidin hoteissa, ja tyypilliseen tapaansa äiti halusi laittaa vähän evästä mukaan. Niillä eväillä ja helmikuun jämillä elettiinkin sitten maaliskuun ensimmäinen viikko ja kaupasta haettiin vain se välttämätön eli maitoa. Maaliskuun toisella viikolla tulikin sitten osteltua jo vähän enemmän kaikkea, myös sitä ruokapuolta, kuten kuva todistaa. (En siis normaalisti kuvaa ruokaostoksiani, mutta osallistuin maidonkäyttötutkimukseen, josta sai palkinnoksi lahjakortin, ja siinä pyydettiin kuvaa viikon pääruokaostoksista, joten siksi tuli kuvattua).


Puolessa välissä kuuta suoritin kuittilaskentaa ja sain summaksi ruokien osalta: 172,18

Tuossa ulkona syömisiä... öööh...kuusi kertaa. Kelpaako selityksesi se, että ensin syötiin HalpaHallin shokkipäivillä edullisesti, sitten käytettiin vihreän viikon -30% alennuksia ja tavattiin ystävää sekä sitten ihan viimeksi oli vaan nälkä ja teki hamppista mieli. Jaa, että mikään noista selityksistä ei kelpaa? Entäs sitten se, että olin opintomatkalla ja sinne ei oikein voinut viedä omia eväitä, tosin tämän osuus oli vain 8,10€ kokonaissummasta.

Enemmän kuin pikkuisen hirvitti, sillä ulkona syömisten ja herkkujen osuus tuosta 172,18 summasta oli 123,73. Melkoinen osuus, mutta toki kaksi kalleinta ruokailua lohkaisee tuosta summasta noin puolet, eikä tämä toki ole normaalia, että meillä näin usein käytäisiin ulkona syömässä, nyt vain sattuivat hyvät tarjoukset samaan kuukauteen ja onhan tässä vielä loppukuu aikaa pihistää.

Loppukuu ei juuri muuta kasvattanut kuin herkkubudjettia, vaikka yritinkin taas selitellä itselleni, miten järkevää on ostaa tarjouksesta varastoon esimerkiksi kastamista yllätysvieraiden varalle.

Kokonaissummaksi koko kuukauden ruokamenoissa sain "vaatimattoman" 286,55€. Yritin perata mahdollisimman tarkkaan vain ruokaostokset tuohon, mutta on täysin mahdollista, että siellä on silti joukossa joku muutaman euron pikkutavara jota en huomannut pois laskea.

Eikä tulos loppukuusta juuri muuttunut, herkut ja ulkona syömiset veivät budjetista leijonan osan - mihin se olisi tuon alkukuun katastrofin jälkeen muuttunut, kokonaissumma noille 173,21€. Olen ollut maaliskuussa todella paljon "tien päällä" töissä ja sen vuoksi joutunut syömään "ulkona" (lue: autossa, ajaessani paikasta A paikkaan B hirveällä kiireellä) normaalia enemmän, tuossa laskussa on tosiaan mukana noiden jo mainittujen kuuden ulkonasyömiskerran lisäksi ainakin viisi "ruokaa" (lue: täytettyä patonkia tai pähkinäpussia tai karkkia) reissussa syöden. Mutta ei se silti muuta tilannetta miksikään. Aivan pakko ottaa seuranta vielä huhtikuustakin ja yrittää palauttaa itseään ruotuun tuon mässäämisen suhteen.

Ei kommentteja: