maanantai 28. huhtikuuta 2014

Lupauksia rikottaviksi

Koska olen äärimmäisen hyvä tekemään lupauksia ja vielä parempi rikkomaan niitä, olen taas päättänyt koetella rajojani lupaustenrikkomisen nopeusennätyksessä. Sama suomeksi tarkoittaa sitä, että olen jälleen kerran haastamassa itseäni olemaan ostamatta tiettyjä asioita, tällä kertaa asiassa kohtuulisena kannustimena toimii tuo alkava putkiremontti.

Nyt kun tässä vast ikään on selvinnyt miten paljon - tai paremminkin, miten vähän - tavaraa saa tänne jättää, on syytä todellakin tarkasti miettiä asioita myös sen vuoden verran eteenpäin. Jos kerran melkein koko kämppä on tyhjättävä kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta, olisi ehkä tosiaan syytä harkita myös jokaista ostosta todella tarkasti, sillä jokainen tavara on tavara lisää pois kannettavaksi täältä siinä vaiheessa, kun asuntoa pitää tyhjätä.

Päätin jo vuoden alussa, että se lupaus, josta aion pitää tiukasti kiinni ovat vaatteet. Ei yhtään lisää ennen kuin vanhoista edes osa on kulutettu poistokuntoon. Nytkin Lidlissä oli aivan uskomattoman edullisia ja tosi kauniita tunikoita ja neuleita hyvin, hyvin edullisesti tarjouksessa, mutta päätin välttää kiusauksen, vaikka miten mieli teki. Yritin ensiksi käyttää perusteluna sitä, että lempparipuseroni on alkanut hajota ja tarvitsen uuden, mutta järkiääni voitti ja selitti, miten uuden lempparin voi kaivella sieltä oman kaapin kätköistä. Eivät ne toki yhtä hienoja ole kuin nuo Lidlin uudet, mutta varmasti auttavat asiansa. Lisäksi sen lempipuseron voi aina parsia ja korjata, se ei ole vielä nii-iin rikki.

Toinen kiusaukseen saattaja on Dermosil, jonka kesän uutuuksissa oli myös vaikka mitä kivaa, mitä olisin itselleni halunnut. Päätin kuitenkin pitää siitäkin kiinni, että halu ja tarve ovat eri asioita, ja jättää tilauslomakkeen tällä kertaa täyttämättä. Ihan pyhästi en kyllä uskalla luvata, ettenkö ostaisi sitä ihanaa 3-in-1 sivellintä, jossa olisi kaikki tarpeellinen yhdessä paketissa, mutta se sitten kyllä edellyttää kimppatilausta. Suihkugeeleistä ja muista kaapin täytteistä aion pitää näppini erossa jatkossakin, sillä kylppärin hylly ja kaapit näyttävät edelleen pursuavan tavaraa, joka tietenkin olisi hyvä käyttää loppuun ennen sitä putkiremonttia.

Jotenkin minusta tuntuu, että tuo putkiremontti on nyt muuttunut sellaiseksi kaikennieleväksi kummitukseksi aika monessa suhteessa. Ajatukset kun kiertävät kehää sen suhteen, että mitään ei kannata ostaa ennen putkiremonttia ja mihinkään ei ole varaa sen jälkeen. Jihaa, onpas mukava noidankehä, mutta jospa tosiaan ottaisin sen haasteena ja katsoisin, pystynkö olemaan ostamatta vaatteita ja kosmetiikkaa ja onko minulla mahdollisesti varaa ostaa niitä putkiremontin jälkeen.

Ei kommentteja: