sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Porkkana-mascarponekeitto

Sain tämän reseptin ystäväni Ievuskaisen äidiltä, joka oli tätä kokeillut ja loistavaksi todennut. Itse en ole vielä ehtinyt testaamaan.

Porkkana-mascarponekeitto

500g porkkanoita
1 (noin 200g) pieni bataatti
2 rkl raastettua inkivääriä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
250g mascarponejuustoa
3-4 rkl hienonnettua minttua tai lehtipersiljaa (kuivattua minttua n. 1,5 rkl)
ripaus suolaa ja sokeria

Lisäksi
2 tl rypsiöljyä
1 tl garam masala - maustesekoitusta
4 rkl salaattisiemensekoitusta
ripaus suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Kuori ja raasta inkivääri.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset, inkivääri ja kasvisliemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kaada keitto tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella. Lisää mascarponejuusto ja minttu. Aja tasaiseksi keitoksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Kaada keitto takaisin kattilaan (tai jos käytit sauvasekoitinta tätä vaihetta ei tarvita) ja kuumenna tarvittaessa.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää maustesekoitus. Lisää siemensekoitus. Paista pari minuuttia. Mausta suolalla. Nostele keittoa lautasille ja lisää pinnalle siemensekoitusta.

Ei kommentteja: