tiistai 8. huhtikuuta 2014

Mä sain ne valmiiksi

Jotenkin on tämä kevät ollut tolkuttoman takkuista aikaa käsitöiden suhteen. Kaikki vaan venyy ja paukkuu, vaikka tilauksia ja toiveita on tullut roppakaupalla. Pieni mies tarvitsisi isommat lapaset, appiukko on jälleen kävellyt tossunsa puhki ja työkaverini ilmaisivat tarpeensa sekä huiviin että lapasiin.

Näitä Virtain villasta kudottuja lahjaksi meneviä sukkia olen työstänyt pitkään ja hartaudella, aloitus on esitelty jo yli kuukausi sitten. Siis niin kauan, että tuntui, että näistä joutui suorastaan pölyjä pyyhkimään ennen kuin sai ne taas kudontaan. Uskomattominta on se, että nämä valmistuivat sitten yhdessä illassa Farmi-maratonin (olimme varmaan kolme viikkoa ko. ohjelmasta jäljessä ja purimme sen sitten yhtenä iltana) aikana.


Siinä ne nyt sitten ovat, hartaudella tehdyt. Lahjan eräpäivä on onneksi vasta kesäkuussa, ehtii päätellä langatkin siihen mennessä.

Lankana tosiaan Virtain villan aito suomalainen lampaanvilla, silmukoita 13 per puikko. Malli se perinteinen miesten sukka, jota on käytetty jo täällä.  Kantapää vahvistettu tavallinen. Lanka on sen verran paksu, että sitä upposi sukkapariin melkein 200g.

Ei kommentteja: