sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Täydennetty Kunnas

Kuten tuolla jo aikaisemmin vihjasin, palkitsin itseäni ahkeroinnista ja ostin loput "puuttuvat" Mauri Kunnaksen kirjat. Eihän niitä minulla vieläkään kaikkia ole, sillä en ole tuntenut erityisemmin viehtymystä Varhaisiin töherryksiin tai Nyrok Cityyn, enkä jotenkaan vielä tätä kirjoittaessani usko niitä koskaan hankkivanikaan. Tosin noin sanoin kyllä aika pitkälle näidenkin kirjojen kohdalla, mutta sitten kuitenkin tuli toisenlainen mieli, että jospa sittenkin...

Ensimmäisen meille ilmestyi Koiramäen laulukirja, jossa on vähän kaikenlaista lallateltavaa perinteisistä Seitsemän miehen voimasta ja Lapsuudentoverista vähän uudempiin.


Vaikka Nyrok Cityä olenkin ajatellut boikotoida, niin Mac Moose oli silti pakko hankkia Piilteksen kaveriksi. Tämän ostopaikka oli niinkin proosallinen kuin paikallinen Prisma, sen sai sieltä liki kympin halvemmalla kuin netistä tai kirjakaupasta.


Ja kun kerran laulukirjoissa päästiin alkuun, niin tuo Koiramäki tunsi itsensä niin yksinäiseksi, että olihan sille pakko ostaa kaveriksi Seikkailijan laulukirja.

Nyt sitten puuttuvat enää Tassulan iloinen keittokirja ja Joulupukin laulukirja, joista jälkimmäistä olen ajatellut hankkivani vasta kesäkuussa Helsingistä, kun näkyi olevan sikäläisissä kirjakaupoissa huomattavasti halvemmalla myynnissä kuin netissä tai täällä kaupoisssa.

Mauri Kunnas on muuten sikäli mielenkiintoinen ja tuottoisa kirjailija, että sitä mukaa, kun kuvittelen hankkineeni suunnilleen kaikki hänen kirjansa hyllyyni, niin aina häneltä ilmestyy joku uusi ja taas olen yhden jäljessä. Nytkin huomasin, että Hullunkurisesta kuvasanakirjasta on ilmestynyt suomi-ruotsi - versio hyllyssäni jo olevan suomi-englannin lisäksi.

Ei kommentteja: