lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kermatoffee-juustokakku

Olen äärimmäisen perso makealle, kuten ehkä on tullut täällä ilmi. Yleensä en erityisemmin pidä juustokakuista, mutta tuon Bailey's kakun jälkeen on aivoissani tapahtunut jotain, koska löysin itseni kehittelemästä kermatoffeenmakuista juustokakkua. Parin yrityksen ja erehdyksen jälkeen suosikiksi on valikoitunut tämä.


Kermatoffee-juustokakku

pohja:
200g Digestive- tai kaurakeksejä
75g voita

täyte:
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
150-200g vaniljatuorejuustoa
2 dl toffeelikööriä
4 liivatetta
100g kermatoffeeta (joko dumlea, omaria tai english buttertoffeeta maun mukaan), jotka lisätään puolivalmiin kakun päälle kesken hyytymisen.

Keksit murskataan ja sekoitetaan sulatetun voin kanssa pohjamassaksi. Pohjamassa painellaan tuorekelmutetun tai leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle, tämän jälkeen laita vuoka jäähtymään jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Pistä liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa täytteen kerma ja siihen lisätyt sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto. Kuumenna toffeelikööri lämpimäksi, lisää siihen liivatteet (jotka on vedestä ottamisen jälkeen puristettu kuivaksi) ja sekoita, kunnes sulavat. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada ohuena nauhana kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Tällä liköörimäärällä täyte on varsin juoksevaa, mutta hyytyy kyllä kiinteäksi. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Liköörimäärän pienentäminen nopeuttaa hyydytysaikaa, mutta vähentää toffeen ja korostaa tuorejuuston makua.

Leikkaa kermatoffeet palasiksi ja ripottele kakun päälle pari tuntia kakun jääkaappin laittamisen jälkeen. Neljän tunnin kuluttua valmista syötäväksi.


Kuvissa olevaan kakkuun sekoitin toffeet mukaan täytteeseen ja ne vajosivat kakun pohjalle ja sulivat osittain. Jos ei halua tällaista efektiä, kannattaa hyydyttää kakkua pari tuntia ensin ja lisätä toffeet sitten vasta. Ne uppoavat massaan osittain, mutta eivät vajoa kokonaan kakun pohjalle.




Ei kommentteja: