torstai 1. toukokuuta 2014

Wappua, todellista työläisvappua

Myönnetään, tarkoitukseni oli ottaa oikein kunnon kuvia tähän "wappu" aiheiseen tekstiin, mutta koska meillä vappua juhlittiin varsin epätyöläismäiseen tapaan, jäivät kuvatkin vähemmälle. Sekä herra Kirjoitus että rouva Jälkikirjoitus kun viettivät vappuaattoa töissä, molemmat vielä sellaisen ylipitkän työpäivän merkeissä. Minun työpäiväni kesti yhden työnantajan leivissä vajaat 13 tuntia ja mies vaihtoi kesken päivää toiseen työpaikkaan, joten hänkin sai kellon ympärystän kulutettua töiden merkeissä.

Ihan kuivin sun, tyhjin mahoin ja ilman koristeita ei kuitenkaan tarvinnut olla. Minun kohdallani koristelut tulivat työpaikan puolesta, samoin munkit ja simat. Yhdessä työkavereiden kanssa sitten koottiin muuta tarjottavaa ja rattoisasti se ilta sitten meni karkkien, naksujen, "keinoskumpan" ja kakun parissa. Minun osuuteni tuosta potista oli suklaakakku, "shampanja" ja vaahtokarkit. Nuo lainausmerkit siksi, että meillä on töissä ehdoton nollatoleranssi, joten jotain muuta kuohuvaa kuin ehtaa shampanjaa tai kuohuviiniä piti olla juotavaksi- siis lasten kuohujuomaa kehiin.



Sen verran tuli vappuhörselöintiäkin harrastettua, että keikuin illan ajan vappuhattu päälaella, siinä missä työkaverini sulostutti elämäämme aivan loistavilla vappulaseilla. Tuo on se sama hatuke, jonka ostin joskus aikanaan Tampereelta kirpparilta juuri tätä käyttöä varten. Alkuperäinen ajatus oli luopua siitä vapun jälkeen, mutta se onkin niin kiva, että taidan sittenkin säästää sen.

Samoissa merkeissä muuten meni vappupäiväkin eli töitä tehdessä, sillä kuten armas isäni joskus sanoi - juhlikoot vaan työläiset ja ylioppilaat, meillä tehdään töitä, vaikka kuinka oltais sekä työssäkäyviä että ylioppilaita.

Ei kommentteja: