Koska raparperikausi alkaa olla parhaimmillaan, päätin tallettaa muistiin reseptin, jolla meillä on tehty ja tehdään piirakkaa vuosi toisensa jälkeen. Tämän piirakan ideana on se, että pohja soveltuu vaihdettaville täytteille ja niinpä sitä voi käyttää kesän ensimmäisistä raparpereista syksyn viimeisiin omenoihin ja karpaloihin asti aina käytettäviä marjoja ja hedelmiä vaihdellen.
Sesongin piirakka
5 kahvikupillista vehnäjauhoja
3 kahvikupillista sokeria
1 tl soodaa
2 kananmunaa
3 kahvikupillista piimää (kermaviilistä tulee vielä parempi;
kananmunat voi korvata käyttämällä kokonaan kermaviiliä)
1 kahvikupillinen sulatettua voita
Päälle sesongin marjoja tai hedelmiä maun mukaan.
Kuivat aineet sekoitetaan hyvin keskenään, kananmunat
vatkataan kevyesti ja niiden joukkoon lisätään piimä/kermaviili ja lopuksi
sulatettu voi. Kananmuna, piimä ja
voiseos kaadetaan kuivien aineiden päälle ja sekoitetaan. Kaadetaan pellille
voilla voidellun leivinpaperin päälle. Tasoitetaan. Päälle raparperisiivuja + kanelisokeria tai sesongin marjoja.
Paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti