lauantai 10. toukokuuta 2014

Rimpula on rimpula

Jokunen päivä sitten kävin hakemassa kampaamotukusta rasiallisen hengettömiä, vähän kyllä kakistelin sen kanssa, että olivat vain 5cm pitkiä kun nuo parhaani olivat 7 senttisiä. Nuo isot ovat peräisin morsiuskampauksestani ja ovat olleet todella toimivia - vastaavia vain en ole löytänyt mistään myynnistä ja jemmassani olleet kymmenen eivät aina tahtoneet riittää. Noiden lisäksi minulla oli käytössä tavallisesta kaupasta ostamiani Cailapin ja parin muun merkin viisi senttisiä hengettömiä.

Pitkään harkitsin tuota käyntiä lähistön hiustukussa, mutta kun ei kunnollisia hengettömiä muualtakaan löytynyt, käytin viimeisen korttini ja poikkesin siellä. Ei sielläkään ollut noita isoja, mutta vannoivat ja vakuuttivat heidän myymiensä hiukan lyhyempien olevan loistavaa laatua - muistaakseni mainoslauseena oli "maailman suosituin valmistaja". Ostin rasiallisen, vähempikin olisi riittänyt, mutta pienempiä eriä ei ollut saatavilla eli nyt mulla on sitten reilut 1000 kappaletta hengettömiä. Kuvassa mukana mallina ollut 7 cm hengetön.


Kotona vertasin noita kampaamotukun tuotteita "tavisversioihin" ja ero on kuin yöllä ja päivällä. Siinä missä tavalliset ovat ohuita ja taipuvat liian herkästi, ovat nämä kampaamoversiot tukevia ja kestävät muokkaamista ihan eri tavoin. Tavallisen saa poikki vääntelemällä muutamaan kertaan edes takaisin, nämä vaativat huomattavasti enemmän työtä - paksuusero näkynee kuvasta.


Kyllästyin odottamaan ebaysta hankkimiani helmihengettömiä ja suoritin vähän askartelutoimia. Siirtelin joskus noihin pehmeisiin hengettömiin laittamani helmet näihin tukevampiin ja samalla vapautin yhden ison hengettömän helmestä.


Allaolevassa kuvassa näkyy ehkä parhaiten ero noiden kaikkien erilaisten hengettömien välillä. Kaksi eniten oikealla olevaa ovat niitä 7cm mittaisia. Niiden vieressä on hopeanvärinen tehdasvalmisteinen helmihengetön (joka toivottavasti joskus saa kavereita). Sen vieressä keskellä kuvaa on näistä uusista kampaamoliike hengettömistä askarrellut helmiversiot. Äärimmäisenä vasemmalla on rimpulahengettömiä helmillä ja helmistä tyhjättyinä. 





Nyt minulla on sitten käytettävissä 7 + 1 kappaletta helmellisiä hengettömiä. Alunperinhän tein noita kymmenen, mutta kolme helmistä katosi siinä kun huonot hengettömät tippuivat hiuksista tai katkeilivat kesken kaiken.
 


Hengettömät ovat siitä ihania, että niitä voi käyttää sekä pitkissä että lyhyemmissä hiuksissa  eli kyllä näillä käyttöä on, vaikka hiusmalli muuttuisikin.

Ei kommentteja: