perjantai 30. toukokuuta 2014

BUZZAUS: Cillit Bang tuotetestausta

Kuten jo aikaisemmin mainitisin pääsin Buzzadorin (Jos joku ei tiedä, niin buzzaaminen tarkoittaa sitä, että kerron ystävilleni,työkavereille ja tutuille tuotetietoa ja omia mielipiteitä testiin saamistani tuotteista - totuudenmukaisesti, mitään ei tarvitse kehua, jos tuote ei ole mielestäni hyvä) kautta testaamaan Cillit Bangin kylpyhuoneeseen tarkoitettuja tuotteita.

Aika kovia meriittejähän noilla tuotteilla oli (toisesta eli Cillit Bang kalkki ja lika-versiosta olen jo aiemmin kertonut koekäyttökokemuksia täällä, KLIK), sillä Cillit Bang tehopuhdistaja kylpyhuoneeseen on valittu Testfaktan testivoittajaksi kylpyhuoneen puhdistusaineiden tuoteryhmässä 5 peräkkäisenä vuotena. Tuotteiden luvataan toimivan muutamassa sekunnissa irrottaen sitkeimmätkin kalkkitahrat, saippuajäämät ja ruosteen lähes mistä tahansa (pullon kyljessä on tarkat rajoitukset, mihin tätä ei saa käyttää) ja helpottavan siivousta huomattavasti. Soveltuu käytettäväksi sekä päivittäisessä puhdistuksessa että ongelma-alueille, isommillekin. Tarkoitettu käytettäväksi lasi-, akryyli-, keraamisille ja kaakelipinnoille (kylpyamme, wc-istuin jne.) sekä PVC-lattialle ja kromipinnoille.

Tuotteiden PH-taso on matala eli ovat happamia tuotteita, minkä vuoksi suositellaan kumihanskojen käyttöä, jotta välttyy ihoärsytyksiltä.

Tuotteet ovat myynnissä päivittäistavarakaupoissa ja ovat hinnaltaan keskitasoa, noin 4€ per purkki.

Ensimmäinen tunne suihkutelessani tuota kylpyhuoneen tehopuhdistajaa laattaseinään oli pettymys. Vaikka tein ihan ohjeen mukaan, tuotteen vaahto oli niin löysää, että se valui samantien pitkin seinää. Aineen on todellakin paras vaikuttaa muutamassa sekunnissa, sillä ei se sen kauempaa pysy yhdessä paikassa.

Väittäisin etteivät meidän kylppärin seinät ole keskimääräistä likaisemmat, vaikka käytänkin normaalissa puhdistuksessa vain peruspesuainetta ja Viledan kylpyhuonesientä, jossa on pehmeämpi ja karkeampi puoli.

Kylpyamme sen sijaan kokoaa ihan uskomattomasti likaa, vaikka koetan pestä sitä usein. Tässä kohtaa toivoin siis todellakin, että tehopuhdistaja olisi nimensä veroinen sen suhteen, samoin kuin lattian laattojen puhdistuksessa, olisi nimittäin kiva saada vihdoin ja viimen ne poskipunajäämät pois laattojen saumoista.

No, miten kävi?

Cillit Bagin tehopuhdistaja puhdisti kyllä kylppärin seinät hyvin, mutta ei sen paremmin kuin normaalisti käyttämäni puhdistusaine, helpommalla kuitenkin pääsin, sillä muuta ei tarvittu kuin suihkaisu ja huuhtelu. Kaakelisaumoihin tuote ei tepsinyt, ne ovat aivan yhtä pinttyneen väriset kuin ennen käsittelyäkin, niiden puhdistaminen vaatii edelleen raakaa voimaa.

En osaa sanoa näkyvätkö erot kuvissa, mutta ensimmäinen on ennen ja toinen jälkeen, kuvista toinen salamalla, toinen ilman, mistä johtuu väriero.


Todelliset kyntensä se näytti kuitenkin kylpyammeessa, jonka hankaaminen tosiaan normaalisti on melkoisen työn takana. Cillit bang nimittäin irroitti lian samalla suihkaisu ja pyyhkäisy -menetelmällä kuin seinistäkin.

Kylpyammeesta ei ole kuvaa, mutta purkkien ja purnukoiden säilyttämiseen käytetystä telineestäkin eron huomaan. Pahoittelen surkean huonoa jälkeen-kuvaa, siivouspäivän jälkeen en jaksanut panostaa valoihin ja varjoihin. Ylimmän kuvan jäljet puhdistettu ihan suihkaus, odotus ja vettä päälle menetelmällä.

Tuota toista tuotetta eli Cillit Bang lika ja kalkkia puolestaan suihkuttelin lavuaariin ja se on kyllä todellakin puhdas. Olen edelleenkin aivan häikäistynyt siitä, miten hyvin se irrotti kaikki pinttyneetkin kertymät, joita en ole millään muulla aineella saanut pois. Kuvat ennen ja jälkeen.


Tuotteiden plussat ja miinukset:
+ helppoa puhdistusta; suihkuta aine ja huuhtele
+ toimii tehokkaasti tietyissä kohteissa
- ei kuitenkaan puhdista kaikkia kohteita
- tuoksu voimakas
- ei riittoisa, tavanomaisen kylpyhuoneemme puhdistus vei melkein koko pullon tuota kylpyhuoneen tehopuhdistajaa

#buzzador, #cillitbangtesti

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

moi kyllä jotkut nuita tuotteta hyviä on et pinttyny tahrat lähtee.käytitkö millaisia kumikäsineitä.