maanantai 27. kesäkuuta 2016

Viekää vaikka tuhkat pesästä, minä nautin kesästä

Otsikko kiteyttää jälleen kaiken olleellisen tämän hetken tunnelmista mukaillen Junnu Vainion legendaarisen "Käyn ahon laitaa"- kappaleen sanoja. Ne kun oikeasti menevät seuraavasti:
"Järjestelmä tarpeeksi on mua lypsänyt.
Luulen, että aika alkaa olla kypsä nyt.
Tulkaa viekää sitten vaikka tuhkat pesästä,
Mut' minä nautin kesästä."

On kesä, on lämmin, aurinko paistaa, ei vaan jaksa tuijottaa jokaista kauppakuittia, ei laskea kaloreita taikka kiristää vyötä ihan jokaisessa pikkuasiassa. Kunhan tili piisaa maksuihin, ja nälkä pysyy loitolla, saa pääkoppakin hetkisen relata. Suomen kesä on niin lyhyt ja vähäluminen, että niistä hetkistä kannattaa nauttia, kun on mahdollista. Pitkä, pimeä ja tylsä talvi on aikaa surra ja venyttää senttiä.

Näissä tunnelmissa saattaa vierähtää useampi viikko, joten palaan itsekuripäiväkirjaan vasta syksyn lähestyessä. Nyt haluan tosiaan nauttia kesänriemuista. Eikä se tarkoita sitä, ettenkö osaisi ottaa iloa myös ilmaisista tai lähes ilmaisista huveista, mitä kesä tarjoaa. Frisbeet on ostettu eli rataa voi kiertää ilmaiseksi vaikka miten monta kertaa, puistonpenkillä voi istua syömässä jäätelöä ja nuuhkia samalla ruusujen sulotuoksuja, omasta kaupungista löytyy monta mielenkiintoista kohdetta käytäväksi ja uusia kujia kuljettavaksi, kun vain osaa katsella ympärilleen (ja lukea lehdistä eri kesätapahtuminen mainoksia).

Kesäteatteriinkin olemme Herra Kirjoituksen kanssa pääsemässä kohtuullisen edullisesti, sillä meidät on torstaina kutsuttu katsomaan Tankki täyteen - esitystä. Lippujen lisäksi kutsuva yhdistys kustantaa makkarat, kahveet ja munkit väliajalla, ainoa, mitä itse tarvitsee tehdä, on hilautua ajoissa paikalle.

Nopealla selaamisella löysin myös puistojumppaa, ilmaisia konsertteja niin lapsille kuin aikuisille,   Pienen automatkan (tai pyörämatkan, jos haluaa koko huvituksen olevan ilmaisen) päästä löytyy niin mahtavaa hiekkarantaa, tutustumiskierrosta ydinvoimalaan kuin keskiaikamarkkinoitakin. Suomen kesä on siis täynnä huvituksia, kun vaan pitää silmänsä auki ja antaa elämän kuljettaa.

Saattaa olla, että näissä tunnelmissa myös blogi hiljenee kesänviettoon enemmän tai vähemmän.

Ei kommentteja: