sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Itsekuripäiväkirja viikko 23

Nyt on selvästi jo yritystä ilmassa itsensä kurittamisen suhteen. Työmatkaliikuntaa on harrastettu liki joka päivä, pari pientä lenkkiäkin on tullut tehtyä - ja vaa´alla kävin ihan kuukauden ensimmäisen päivän kunniaksi.

Mikä vielä parempaa, kun kävimme kaupassa, mukaan päätyi kurkkua, paljon kurkkua, tomaatteja, nektariineja, maitoa, kermaviiliä, dippiä, levitettä ja tuorejuustoa ja pari paniinia. Ne olivat kauppareissun suurimmat yksittäiset menoerät, maksoivat tarjouksessakin 3 euroa kappale. Niiden osuus (yht 6€) 21 euron kauppakuluista oli liki kolmannes - mutta silti ne olivat terveellisempi ja edullisempi vaihtoehto kuin hampurilainen ranskalaisilla ja limulla. Sipsihyllyn kiersimme kaukaa ja korvasimme sen dipattavalla kurkulla, joka sattui olemaan tarjouksessa alle euron kilo - no, ostin sitten heti 7 kurkkua, vaikka herra Kirjoitus hiukan pitkään katsoikin.

Toisella kauppareissulla haettiin maitoa, lisää tuorejuustoa ja valkoista suklaata, jotta pääsin kokeilmaan kolmen raaka-aineen juustokakkua - Herra Kirjoituksen pyynnöstä. Sitä pataleipääkin tein, näistä leipomuksista lisää ensi viikolla. Perjantaina kävi sitten lankeemus yli 13 tuntisen työpäivän jälkeen; halusin jäätelön ja siinä samalla tuli poikettua myös irtokarkkihyllyllä ja haettua sipsipussi. Kaikkiaan kauppaan meni viikon aikana n. 50€.

Yhtään kertaa emme käyneet ulkona syömässä, mikä plussaksi laskettakoon. Eli kauppamenot = ruokamenot. Ruokahävikkikin on ollut tällä viikolla nolla, roskiin ei ole tarvinnut pistää mitään.

Tankkasin myös auton, minulla ei ole mitään käsitystä siitä, milloin viimeksi olen autoon menovettä lisännyt. Siitä on varmasti aikaa useampi kuukausi. Nyt otettiin sitten tankki täyteen, 40€ maksoin varastossa olleilla lahjakorteilla ja loput eli vajaan 20€ ihan omasta pussista. Tosin senkin voi laskea tulleen työnantajan maksamista kilometrikorvauksista, sillä silloin en autoa tankannut, kun ne maksettiin.


Poistuneita tavaroitakin oli heti kuun alkuun useampia: 2 laatikkoa askartelumateriaalia Materiaalipankkiin, 10 kosmetiikkanäytettä ja yhdet kengät. Rakkaat limenvihreät ropsuni ovat palvelleet sen verran monta vuotta, että oli aika siirtää ne roskikseen. Samaan kasaan kannoin pari käytössä hapertunutta ja vääntynyttä muovikuppia. Useamman tavaran olen vaihtanut elintarvikkeisiin eli kuukauden poistolista näyttää jo viikon jälkeen taas paremmalta kuin toukokuun hiljaiselon jälkeen.


Työtunteja tälle viikolle on myös kertynyt mukavasti, saldo oli luokkaa 50 tuntia. Eli ihan positiiviseen suuntaan mennään silläkin rintamalla.

Myös kaikennäköistä muuta pientä olen saanut tehtyä, kuten vaatimatomasti vuoden odottaneen bikinien yläosan korjauksen. Onnistuin rikkomaan bikineistäni lukon 2015 kevään Teneriffan reissulla ja sain siihen vielä naamakirjan kautta korjausmateriaalitkin saman kevään aikana. En kuitenkaan saanut aikaiseksi tehdä korjausta ennen kuin nyt - mutta kukas sitä talvella bikineitä tarvitsee. Samoin poistin nukat puna-valkoraidallisesta puserostani, mutta ei siitä siistiä saa millään.
Yhdet sukatkin parsin eli olen ollut kohtuullisen ahkerana.

Ei kommentteja: