lauantai 4. kesäkuuta 2016

DIY: ruokalappu karkkipapereista

Rakas kummipoikani saavutti toukokuun lopussa soseiän, joten ruokalapun valmistaminen oli paikallaan. Ihan en merkkipäiväksi saanut lappua valmiiksi, mutta uskoakseni hänellä on vielä sose- tai ainakin suttuaikaa jokunen hetki jäljellä.

Ruokalapun materiaalina olivat siniset Marianne-paperit, jotka ensiksi liimasin kontaktimuoville. Kolme riviin, laitimmaisiin riveihin 7 ja keskimmäiseen 5. Siihen menivät kaikki minun siniset Mariannepaperini, yhden revenneen pistin roskiin.

Koetin ensin tikata papereita ja muoveja yhteen sellaisenaan, mutta Contessani sattui olemaan sitä mieltä, että moinen on vanhan ompelukoneen arvolle sopimatonta. Lisäsin siis vanhasta tyynyliinasta vuorin ja sen kanssa tikkaaminen sujui mitä mainioimmin.


Kun olin saanut paperit, kontaktimuovin ja kankaan kiinni toisiinsa, leikkasin ruokalapun muotoonsa eli pyöristin helmaa ja kaula-aukkoa.

Reunat huolittelin kääntämällä päällimmäistä osaa (eli muovia ja karkkipapereita) puolen sentin verran alapuolelle ja tikkaamalla suoralla tikillä. Kuvassa ruokalapun sisäpuoli eli vuorikangas.


Ruokalapun kiinnitykseksi laitoin pienen palan tarranauhaa.Valmis ja näyttää tältä. Kaikki materiaalit kierrätettyjä; ompelulanka omia vanhoja varastoja, karkkipaperit saatu, vuorikangas vanhasta tyynyliinasta ja tarranauha toisella käyttökierroksella jostain ratkottuna. Mitään uutta tähän ei siis tarvinnut ostaa.


Sitä en osaa sanoa, arvostavatko kummipojan vanhemmat, mutta minusta tuo on söpö.

Ei kommentteja: