keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

DIY: tuunaa yölamput

Ostin kolmisen vuotta sitten huuto.netistä pöytälamput, joiden tuunaamisesta kerroin täällä. Lamppukauppa on edelleen yksi paskimmista, mitä olen huuto.net historiani aikana tehnyt. Myyjän mielestä lamput olivat hyvä kuntoiset, vaikka totuus oli jotain muuta. Muistan edelleen sen, miten myyjä olisi ottanut lamput takaisin, jos olisin maksanut myös palautuksen postikulut - minä taas olen edelleen sitä mieltä, että hänen ne olisi kuulunut maksaa ja myös palauttaa rahani. Kun kieltäydyin maksamasta, myyjä kuvitteli paskan muuttuneen kullaksi ja minun sittenkin olevan tyytyväinen... mistä seurasi lisää vääntöä.

Lamput siis jäivät meille, tuunasin ne nopeasti ja taisivat ne hetken olla käytössäkin, mutta eihän niitä oikeasti voi käyttää kuin koristeina, koska varjostimen palosuojamuovi on rikki. Kesäajaksi ne sopivat, kun ei juuri lamppua tarvitse käyttää.

Kun otin lamput käsittelyyn, niissä oli nuo kolme vuotta sitten laittamani luonnonvalkoiset lastunauhat.

Kokeilin ensin yhteen lamppuun maitokahvinruskeaa nauhaa, koska löysin varastoistani sitä vain  yhden rullan. Minulla oli mielikuva, että sitä piti olla varattuna molempiin, mutta en löytänyt sitä mistään siinä vaiheessa, kun sitä olisi tarvittu. Jälkeenpäin sitten löysin jemmoistani toisenkin rullan eli jatkossa näiden lamppujen väri  voi olla myös maitokahvinruskea.

Halusin kuitenkin lamppujen sointuvan tämän hetkisiin verhoihin ja sängynpeitteeseen, joten nykyinen nauhan väri on viininpunainen. Ostin 20 metriä viininpunaista nauhaa ebaysta, jossa se maksoi suunnilleen saman verran kuin metri täkäläisessä kaupassa.  Samaan pakettiin ostin myös luonnonvalkoista satiininauhaa, joten käytännössä minulla on noihin kolmet vaihtonauhat; luonnonvalkoiset, viininpunaiset ja maitokahvinruskeat.


Tuunaus on sarjassamme helppoamkin helpompi eli  nauha on vain kieputettu varjostimen ympärille ja kiinnitetty kaksipuolisella teipillä. Vanhojen nauhojen purkamiseen varjosimista ja uusien laittoon meni tunnin verran. Vähemmällä ajalla olisin päässyt, jos olisin katkaissut nauhan pienempiin paloihin, mutta pidin koko 10 metrin pätkän yhtä mittaisena.


Nyt pohdin sitä, pitäisiko nuo lampunjalat vielä maalata siistimmin. Ne kun eivät ole mikään maalaamisen mestarinäyte. Jos nyt maalaisin nuo, niin ostaisin ilman muuta spraymaalia, jolla saisin aikaan tasaisemman pinnan.

Ei kommentteja: