maanantai 20. kesäkuuta 2016

Minun mantrani

Olen yrittänyt opetella uutta mantraa, jonka tarkoitus olisi toimia hyvänä elämänohjeena. Se mantra menee suunnilleen näin: " En osta mitään, en osta mitään, en osta mitään...". Ilmeisesti mantraa pitäisi jotenkin voimistaa, sillä ainakin viimeksi kävi seuraavasti: "en osta mitään, en osta mitään, en osta mit... onpas muuten hyvännäköisiä lankoja ja halvalla - voisinkohan minä, kyllähän minä nuo tarvitsisin..." Ja sitten yllättäen huomaankin mantran muuttaneen muotoaan: "osta langat, osta langat, osta langat".

Minulla on kausittaisia heikkouksia, tämän kertaiset ovat näitä l-asioita, nimittäin langat ja lautapelit. Niitä nyt on viimeaikoina tullut hamstrattua. Sitä en voi kiistää, etteivätkö ne olleet edullisia, sillä heijastinlangat maksoivat 1€ yhteensä ja nuo muut sain postikulujen hinnalla. Lankoja tuossa on yhteensä 150g +1200g eli alle kympillä yli 1,3 kg lankaa.

Koska nuuka tekee aina jonkinaseteisen hintavertailun, niin ohuempi noista heijastinlangoista on Red Hearts reflectionia, joka maksaa vitosen verran kerä (tuossa on 86g ja täydessä kerässä 100g), toinen (kuvissa taaempi) on Novitan Heijastusta ja sitäkin on suunilleen saman verran (88g) ja samoissa hinnoissa sekin.


Novitan 7 veljestä Raita ja Polkka kustantaisivat kaupasta ostettuina 7€ verran kerä. Frostilla on hintaa 2,50€ kerä, mutta Bravon Mezzo colorille en löytänyt hintaa. Nuo punaiset ja siniset paketit maksoivat muistaakseni vähintään 5€ kappale, silloin kun ne olivat Lidlissä myynnissä.


Nopsasti laskien lankojen arvo liikkuu siis yli 40€:n kieppeissä, koska sain ne 9€:lla, tein mielestäni hyvät kaupat.

Ei kommentteja: