sunnuntai 24. elokuuta 2014

Uskomaton fiilis

Nyt on olo kyllä jotenkin autuaan onnellinen, sillä vihdoin parin viikon sotkun jälkeen alkavat sekä olohuone että eteinen olla kunnossa. Eteisen lipaston päällä oli vielä alkuviikosta tusinan verran kasoja: työkaverille lehtiä, anopille pari CD-levyä, pattereita kierrätykseen, kirjoja kirjastoon palautettaviksi ja toinen kasa kirjaston kierrätyshyllyyn sekä avaimet odottamassa avaimen perää - noin muutaman mainitakseni. Samoin olohuoneessa oli kaksi kassia menossa Konttiin, kaksi kassia lahjoja, kaksi kassia askartelutarvikkeita lahjoitettaviksi, kassi tuliaisia - noin esimerkin omaisesti.

Nyt noista tavaroista on suurin osa päätynyt sinne minne ne kuuluvatkin ja minulla on kohtuullisen keventynyt olo. Vaikka totuuden nimessä on pakko myöntää, että uskon tuon tyhjyyden olevan vain väliaikaista. Mitenkähän kauan kestää, ennen kuin olohuoneen nurkassa on taas jemma koottuna eteenpäin toimittamista varten?

Vakavasti olen harkinnut sitä, että pitäisikö osallistua sittenkin ensin vuonna siihen poista tavara päivässä haasteeseen. Näistä kaapeista varmaan löytyisi helpostikin 365 ylimääräistä tavaraa, eri asia sitten vain, maltanko luopua tai keksinkö 365 tekosyytä siihen, miksi vielä säästäisin kyseiset tavarat. Toki tuo luopuminen saattaa olla aavistuksen verran helpompaa nyt, kun olen onnistunut tunkemaan nenäni pärstäpankin vaihto- ja lahjoitusryhmiin sekä kierrättäjien materiaalitorille. Tällöin voin ainakin elää illuusiossa, että tavarat päätyvät roskiksen sijaan uusiokäyttöön. Minulle käyttökelpoisen materiaalin heittäminen roskikseen on jotenkin sellainen "kauhunpaikka", vaikka en kaikesta itse ehdi tehdä mitään. Joudun siis tunnustautumaan kierrätysfriikiksi, mutta onnekseni en ole yksin.

Koska rakastan listoja, olen siis päättänyt koota vanhan kalenterin kulmaan listan tavaroista, jotka olen ajatellut siirtää poistoon. Ruksia perään, kun on laadittu ilmoitus jonnekin ja sitten seuraavaksi viivausta yli, kun tavarat ovat päätyneet uuteen kotiin. Jos kerrankin toimisi niin, että aloittaisikin jonain muuna ajan kohtana kuin uutena vuotena, olisiko silloin paremmat onnistumismahdollisuudet jonkun tällaisen pitkäjänteisemmän projektin suhteen. Mikäli innostun ja onnistun, niin yritän tarjoilla kuukausiraporttia siitä, miten homma etenee.

Ei kommentteja: