lauantai 2. elokuuta 2014

DIY: Busy board ja muut lahjat

Herra Kirjoituksen siis tässä tapauksessa Eno Kirjoituksen sisarenpojan ensimmäisiä synttäreitä vietettiin tänään. Esittelin jo kesäkuussa alustavan suunnitelman hänen synttärilahjakseen, KLIK. Jossain vaiheesa olin jo perumassa koko juttua, mutta eihän sitkeät sissit anna periksi, eihän.

Lopputulos oli sitten kuitenkin kaiken sen vaivan ja pohdinnan arvoinen - parasta tietenkin se, että pikkumies kiinnostui laudasta heti. Kaikkea kokeiltiin, mutta kompassiruusu ja torvi osoittautuivat ykkössuosikeiksi. Lahjanantajat saivat huokaista helpotuksesta, kun lahja kiinnosti ainakin vartin verran - pahin pelkonihan oli, että lahja ei kiinnosta pientä miestä lainkaan.


Kulmassa on rapistelupallo, jota voi paitsi puristaa myös kiskoa ( on kiinnitetty paitsi liimalla myös ruuvilla eli ei pitäisi irrota ihan heti), kompassilevyssä pyörivät sekä alusta että "neula", traktoriluukun alta löytyy autoja ja alakulman helmilenkistä löytyy myös kulkunen. Jako menee suunilleen puolet - puolet, niin että puolet boardissa olevista jutuista on uusia ja toinen puoli kierrätettyjä joko omista kaapeista tai saatu lahjoituksena tahi ostettu kirpparilta. Kaikki tavarat ovat kiinni vähintäänkin ruuveilla, osa myös lisäksi liimalla ja lisäksi niiden kiinni pysyminen on testattu aikuisen voimin eli ei pitäisi olla lapselle vaarallinen.

Busy boardin lisäksi pikkumies sai tetranmalliin ommeltuja "hernepusseja", joihin käytin viimeiset rippeet äitini kirpparilta löytämästä Tampellan Purje-kankaasta ja sen lisäksi tuota samaa siniraidallista, mitä on tuossa busy boardin rapistelupallossakin. Kirjoittaessani "viimeiset rippeet" tarkoitan sitä todella kirjaimellisesti - leikkeilin talteen kaikki pienetkin värilliset palat ja täydensin niillä aplikoimalla kankaan valkoisia alueita. Nuo epätoivoiset koristeluyritykset näkyvät parhaiten ylärivin kahdessa oikeanpuoleisessa pussissa.Hernepusseista yhdessä on herneitä, toisessa riisiä ja kolmannessa makaronia. Muut on täytetty langoilla, vaahtomuovilla,  paksulla paperilla ja kuplamuovilla siis yksi pussi kullakin erilaisella materiaalilla, jotta niissä riittäisi erilaista tunnusteltavaa.
Kuvat napattu hirveässä kiireessä, sillä nämä valmistuivat puoli minuuttia ennen juhliin lähtöä. Aihiot tein varmaan jo kuukautta ennen, mutta unohdin ottaa ne maalle mukaan viimeistelyä varten.

Nämä kaikki pakattiin sitten tuohon jo helmikuussa tehtyyn farmilootaan kera samassa postauksessa esiteltyjen noppien. Lisäksi oli vielä kirja ja t-paita.


Ei kommentteja: