lauantai 23. elokuuta 2014

Kinuskiherkku

Olemme varmaan viimeaikoina kaikki saaneet lukea lehdistä pakotetuotteista ja Putin-juustosta siis niistä tuotteista, jotka alunperin olivat tarkoitetut Venäjän markkinoille, mutta jotka pakotetoimien vuoksi myytiinkin Suomessa. Eräässä lehtijutussa mainittiin myös tuotteet, joita ei normaalisti Suomessa myydä lainkaan ja siinä käytettiin yhtenä esimerkkinä kinuskituorejuustoa.

Rakas puolisoni kysyi minulta tietenkin ensimmäiseksi, että onko tosiaan niin, ettei sitä saa Suomesta. Väitin, ettei minun tietääkseni ja että olin nähnyt tuorejuustohyllyssä vaihtelevan määrän makeita makuja kuten sitruunaa, appelsiinia, vaniljaa, mangoa, karpaloa ja jopa suklaata, mutta en kinuskia. Näistä mango muutoin on aivan loistava, sillä se sopii paitsi leivontaan myös levitteeksi vaalealle leivälle silloin, kun tarjolla on tulisempaa ruokaa - vaalean leivän ja mangotuorejuuston yhteisvaikutus on mukavasti tulisuutta lievittävä.

Kävimme viikolla eräässä saksalaiskaupassa ja mitäs siellä hyllyssä olikaan myynnissä: kinuskituorejuustoa tietenkin.





En valitettavasti osaa sanoa, kuuluuko tuo kaupan vakiovalikoimiin, mutta toivottavasti näin on, sillä keksin ko. tuotteelle ainakin tusinan verran erilaisia käyttökohteita. Jos joku haluaa muutaman esimerkin, niin voisin mainita esimerkiksi juustokakun (sekä kinuskisen että sen kesän aikana Valion mainoksissa pyörineen aura-päärynä-kinuskijuustokakun parannetun sovelluksen), puolukka ja karpalorahkan, unohtamatta leivälle levitystä ihan sellaisenaan.

Pakkauksesta päätellen kyseessä on eestiläinen tuote, joten tuskin kyse on näistä pakotteiden alaisista tuotteista ellei sitten Lidl ole hankkinut niitä Virosta tänne myyntiin. Hinnaltaan tuote oli edullisempaa kuin kotimaiset kanssasisarensa ja koostumukseltaan pehmeämpää. Eniten se muistutti Philadelphian sulkaatuorejuustoa, mutta oli väriltään enemmän kinuskimainen.

Ei kommentteja: