Kirpeän hedelmäinen moussekakku
Pohja:
180g digestive keksejä
75g voita sulatettuna
Mousse:
1 prk (425g) säilöttyjä mangoviipaleita
½ prk (200g) säilöttyjä aprikooseja
1 dl limemehua (5-7 limeä)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kookosmaitoa
2 dl kermaa
6 liivatetta
3 rkl appelsiinimehua
Kiille:
½ prk (200g) säilöttyjä aprikooseja
½ dl vettä
½ dl sokeria
4 liivatelehteä
Koristelluun:
kookoshiutaleita ja limeviipaleita
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murenna keksit hienoksi muruksi esim. tehosekoittimen avulla ja lisää joukkoon voisula. Taputtele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta täytettä varten mangot sekä aprikoosit sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon limemehu, sokeri, vaniljasokeri ja kookosmaito. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa löysäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti täytteen sekaan. Purista liivatetteista vesi pois ja kuumenna appelsiinimehu kattilassa, sulata liivatteet kuumaan mehuun ja lisää seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada moussse vuokaan ja laita huolellisesti kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.
Kun kakku on hyytynyt sen verran, että pinta on kiinteä, valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta aprikoosit ja lisää sekaan sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet, joista on puristettu pois ylimääräinen vesi. Yhdistä aprikoosisose ja liivateseos ja levitä kiille ohueksi kerrokseksi kakun pinnalle. Hyydytä peitetttynä vielä vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
maanantai 4. elokuuta 2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti