lauantai 9. elokuuta 2014

Työpaikan roska on toisen aarre

 
Luin Jennin Arkijärki blogista vinkkiä siitä, miten kasvopaperirasiasta saa hienon laatikon hedelmäpussien säilyttämiseen. Koko teksti löytyy täältä, KLIK.

Ongelmaksi muodostui se, että en käytä kasvopaperia tai muutakaan vastaavaa, joten soveliasta laatikkoa ei kotoa ihan heti, eikä itse asiassa isommallakaan etsimisellä, osunut silmiin. Laatikon kriteereinä kun olivat suunnilleen sopiva koko ja yläpinnassa oleva aukko pussien lisäämistä ja poistamista varten. Sen sijaan töissä tajusin, että sovelias laatikkohan oli ihan silmieni alla ja vieläpä tyhjänä menossa roskiin. Nappasin sen siis töistä lähtiessäni mukaani, koska töissä se tosiaan olisi mennyt roskiin ja päättelin, että jos se ei toimi, pistän sen sitten meillä roskiin.

Jennin looda on niin hienosti kuvioitu, että tuota voi pitää vaikka pöydällä. Meillä taas säilytyslaatikon on tarkoitus mennä piiloon isompaan laatikkoon, joten en vaivautunut päällystämään sitä tai miettimään, miltä se näyttää, vaan otin sen käyttöön ihan sellaisenaan.

Yksi tuollainen laatikko nielee muuten uskomattoman määrän pusseja, joten tuntui, että laatikkoon tuli paljon tilaa ja käyttömukavuus lisääntyi todella paljon.

Kuvissa esiintyvä isompi laatikko on myös työperäinen ja sen raahasin ensin töistä kotiin suunnitellen käyttäväni sitä tässä hedelmäpussien säilytystarkoituksessa. Totesin kuitenkin, että sen vetokapasiteetti on niin valtava, ettei se sovellu siihen, mihin sitä olin ajatellut. Koska ko. laatikossa on samanlainen aukko kuin tuossa pienemmässäkin, vaikka sitä ei vielä ole avattu, taidan pakata siihen muovikasseja siis niitä isoja kaupoista ostettavia versioita ja katsota toimisiko tuo nykyistä korisysteemiämme paremmin siinä käytössä.


Tarkoitus olisi kyllä tehdä tämä jälkimmäinen laatikko aikanaan tarpeettomaksi, sillä pyrimme siihen, että emme osta kaupasta muovikasseja, emmekä myöskään ota niitä pikkupusseja esim. apteekista tai muista kaupoista, joista niitä usein tarjotaan. Niille kun ei juuri järkevää uusiokäyttöä löydy. Hedelmäpussit sen sijaan toimivat eväspusseina, kuljetuspusseina, roskapusseina jne. Isojen muovikassien varasto siis pienenee aikanaan ja toivottavasti mahtuu jossain vaiheessa järkevämpään tilaan. Nykyiset jemmat kun poistuvat yksi kerrallaan roskikseen energiajätteeksi. Pikkupussien ainoaksi käytöksi olen keksinyt sekajätteen, sitä kun tulee niin vähän, että se mahtuu tuollaiseen apteekin, menkka-haukan ja mitä näitä nyt on, pieneen pussiin.

Ei kommentteja: