lauantai 21. marraskuuta 2009

Kierrätystä omasta kaapista

Tunnetun tyyliblogin pitäjä Nelliina on lanseerannut käsityksen "kierrätä itseltäsi" tarkoittaen omista kaapeista ja laatikoista tehtyjä löytöjä. Tuo on oikein loistava ajatus, varsinkin tällaiselle tavarahamsterille kuin minä. Jossain vaiheessa ihmettelin ihmisiä, jotka eivät olleet ihan varmoja, mitä omistavat tai löytyykö heidän kaapeistaan jotain tiettyä juttua. Nyt oman tavaramääräni saavutettua infernaalisen määrän, alan ymmärtää heitä. Sillä vaikka minulla on jokaiselle tavaralle ihan oma tietty paikkansa, en silti enää kykene muistamaan kaikkia tavaroitani (eli niitä on aivan liikaa). Esimerkiksi viimeksi laukkulaatikoita siivotessani koin hämmentäviä hetkiä, kun laatikoista paljastui laukkuja, joiden olemassa olosta en ollut lainkaan tietoinen tai ehkä muistin nähdessäni, että tosiaan, minulla oli tällainenkin laukku.

Tämän kertainen ahaa-elämykseni liittyy lapsuudenkotiini. Penkoessani kotona laatikoitani löysin sieltä hajuvesipullon, jonka olin ostanut jo vuosia sitten. Pullo on kaunis, tummansinistä lasia hopeisin tehostein, joten ajattelin kipata loput tuoksusta viemäriin ja säästää vain pullon. Säilytän kaikki hajuveteni pahvikoteloissaan ja kotelotkin vielä laatikossa, jotta aurinko ei pääse pilaamaan tuoksuja. Hämmästyksekseni huomasin tuoksun olevan aivan kunnossa, kun testasin sitä - sitä oli sadan millin pullossa noin puolet jäljellä. Itse en ole koskaan erityisesti pitänyt tuosta tuoksusta, mikä on syynä siihen, että se on jäänyt vähäiselle käytölle, mutta herra Kirjoitus ihastui tuoksuun ihan hillittömästi - hänestä se oli ihana ja sopi minulle. No, mitäpä ei nainen imartelujen edessä tekisi, pakkasin tuoksun mukaani käytettäväksi seuraavana arkituoksuna.

Ottaen huomioon, että rakas puolisoni etsi Brasilian matkaltamme Orkidea Nigraa, ei ole ihme, että hän ihastui tähän yön orkidean tuoksuun. Kyseessä on siis Yves Rocherin tuoksu Nuit D'Orchidee.Tuoksu on orkidealla tyypillisen makea ja hivenen raskas, ehkä nuo ovat juuri ne syyt, miksi tuoksu on jäänyt käyttämättä, sillä suosin keveitä kukkaistuoksuja. Testaisin tätä kuitenkin sen verran, että pieninä annoksina sitä voi käyttää arkituoksuna, mutta yliannostus aiheuttaa varmasti äklötysolon ja päänsäryn.

En tarkistanut, vieläkö tätä on myynnissä tai onko se kentien tullut jo uudelleen myyntiin. Aikanaan tämän ympärillä oli kokonainen tuoteperhe kaikkine tuoksuvine lisukkeineen, lisäksi tällä oli inasen kevyempi sisartuoksu Orchidee, jota myytiin samanmuotoisessa, mutta oranssinkellertävässä pullossa - orkidean tuoksuinen tuote sekin. Minä en kuitenkaan ole koskaan omistanut muuta kuin tuoksut molemmista sarjoista.

Huomasin, että en ole ostanut uutta hajuvettä ainakaan vuoteen, ehkä pidempäänkin aikaan. Viimeisestä kynsilakkahankimmastakin on aikaa puoli vuotta ja silloinkin ostin vain 3ml pullon tumman vihreää lakkaa, miä siis edistyn.

Ei kommentteja: