tiistai 7. tammikuuta 2014

Sukkatilanne

Ennen joulua en saanut tarvittavaa määrää sukkia valmiiksi, joten asetin toivoni siihen, että ko. sukat valmistuisivat loppiaiseksi. Tuon tavoitteen suhteen sekä onnistuin että epäonnistuin.

Ensimmäinen pari valmistui kyllä ajoissa, lankana tässä viininpunainen Nalle ja Nallen kukkaketo kahdesta eri kerästä (muistaakseni krassin ja anemonen jämät, joista kummastakin oli jo yhdet sukat kudottu). Sukat aloitin kärjestä neuloen ja tarkoitus oli, että raidat menisivät mahdollisimman paljon sekaisin siis että sukista tulisi epäraitasukat. Ei ihan onnistunut, vaikka kudoinkin raitoja kaksi kerrosta kerrallaan ja vaihdoin sitten lankaa, mutta eivät nämä ihan kamalatkaan ole.


Toinen pari on sitten vähän vaiheessa, varret ovat melkein kuosissaan, mutta terät puuttuvat. Kokeilussa uusi malli, sellainen perinteistäkin perinteisempi miesten sukkamalli, jossa on varren yläosa joustinta, varsiosa sileää neulosta ja nilkassa taas muutama kaksi oikein, kaksi nurin joustimella neulottu kerros. Lankana joustimessa raidallista seiska veikkaa ja varressa ohutta villaa kolmella langalla kerralla kudottuna.

Ei kommentteja: