torstai 23. tammikuuta 2014

Neljän juuston pikakana

Tuosta perhos-mato-ötökkä hyökkäyksestä johtuen meillä on viimeaikoina syöty enimmäkseen pikaruokaa - ei siis sellaista pikaruokaa, mitä ensimmäiseksi pikaruoasta tulee mieleen, vaan kotona tehtyä nopeasti valmistuvaa ruokaa, johon olen saanut uppoamaan viimeisiä jämiä siitä kuiva-ainevarastosta, joka minulla joskus oli. Ne avaamattomat pussukat ovat olleet tähän asti säilytyksessä parvekkeella, ja uskon liki parin viikon pakkasjakson tehneen niille ihan hyvää.

Riisejä meillä ei enää kotona ollut, eikä tule ennen kuin kaikki muut mahdolliset ruoka-aineet on parvekkeelta käytetty, joten lainaisin ruokaan tarvittavat riisit äidiltä.

Neljän juuston kanaruoka (noin 4 annosta)

450g maustamattomia kanasuikaleita
1 rkl öljyä paistamiseen
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
reilu ½ dl vettä
½ aura kolmiosta
5 dl keitettyä riisiä
(1 tl suolaa ja vettä riisin keittämiseen)

Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä. Paista kanasuikaleet öljyssä. Paloittele aurajuusto isohkoiksi paloiksi (puolikkaasta kolmiosta n. 12 palaa), kippaa ne paistettujen broilersuikaleiden sekaan, kaada päälle ruokakerma, käytä reilu puoli desiä vettä purkin huuhteluun, kaada sekin kastikkeen sekaan. Anna kiehua muutama minuutti. Kaada keitetyt, valutetut riisit sekaan, sekoita. Valmista syötäväksi.


Ei kommentteja: