maanantai 13. tammikuuta 2014

Nuutin päivänä



"Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi" sanoo vanha kansa. On jälleen kerran se aika vuodesta, jolloin kootaan joulukoristeet talteen, puretaan kuusi ja katsellaan joulukortit viimeisen kerran läpi. Herkistytäänpä sitten täällä antijouluihmisenblogissakin edes kerran joulukaudessa jouluasioiden äärelle ja kirjoitellaan pätkä joulukoristeista.

Tänä jouluna meillä oli kuusessa paitsi perinteisiä olkikoristeita ja silkkisiä punaisia palloja, myös pari vähän erikoisempaa koristetyyppiä, jotka tahdon tässä esitellä.

Kukaan ei varmaan ylläty siitä, että ensimmäisestä kuvasta paljastuu kasa kenkiä, korkokenkiä. Osan olen saanut lahjaksi kummitädiltäni ja Ievuskaiselta, osan olen ostanut ihan itse. Siinä ne nyt ovat koko kasa.

Näiden lisäksi joulukuusessamme on roikkunut Kalevala Korun vuosijoulukoristeita, joita on valmistettu vuodesta 2005 lähtien ja jokaiselle vuodelle tietenkin uusi ja erilainen. Meiltä näitä löytyy vasta kuusi eli vuosien 2013, 2012, 2011, 2010, 2008 ja 2007 koristeet. Kolme uusinta olemme saaneet lahjaksi Herra Kirjoituksen sisaren perheeltä ja kolme muuta olen hankkinut itse. Kuvasta puuttuu vuoden 2010 Lapin taika, koska se on vasta matkalla meille. Lisäsin kuvan koristeesta, kun sain sen kotiin. Alla olevassa kuvassa vuosiluvut kulkevat vasemmalta oikealle niin, että 2013 on vasemmalla.


Sen verran noista koristeista vielä kerrottakoon, että ne ovat kaikki kultaseppä Marja Arolan suunnittelemia ja niiden kaikkien yhdistävänä tekijänä on tuo lasihelmi, joka on eri vuosina eri värinen. Lisäksi koristeissa on vuosileima ja onhan noilla jokaisella oma nimikin. Nimet menevät seuraavasti 2013 Mirha, 2012 Havu, 2011 Juhlan aika, 2010 Lapin taika, (2009 revontuli), 2008 Sointi , 2007 Seimi, (2006 Idän tähti  ja 2005  Juhlayö)

Uskaltaisinko haaveilla, että vielä joskus jostain saisin nuo loputkin puuttuvat koristeet hankittua. Ainakin vuoden 2009 koriste tuntuu olevan kovin harvinainen ja sen myyntihinnat huuto.netissä ja tori.f:ssä pilvissä.

Ei kommentteja: