Pääsin vielä toistamiseen mukaan Rasilaisen ja Hopottajien yhteistyökampanjaan, jossa piti kehitellä hapankaaliresepti. Sairastamisesta johtuen reseptin julkaisu jäi vähän viime tipaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Tämän kertainen reseptitarjokkaani on Juustoinen salami hapankaalivuoka
Tarvikkeet reiluun (6-8henkeä) maistelusatsiin ovat
400g pussi perusmakaronia keitettynä
300g eli yksi tanko Dulano chorizo-paprika salamia
250g tomaattia
2 pientä tai 1 iso keltainen paprika
(1 sipuli, en laittanut ruokarajoitteisten takia, mutta tiedän tämän sopivan kuin nenä päähän)
½-1 rasia Rasilaisen hapankaalia (400g rasia)
2 prk kolmen juuston ruokakermaa
5 dl juustoraastetta
lisäksi halutessasi mausteeksi oreganoa ja chiliä, mahdollisesti valkosipulia - ei välttämättä tarvitse mitään, suolaa ei ainakaan, kun salami ja juusto ovat sen verran suolaista.
Keitä makaronit suolattomassa vedessä. Paista pannulla paprikakuutiot, salamipalat (ja sipulit), valuta hapankaali. Lisää pannulle pilkotut tomaatit (käytin miniluumutomaatteja, kun niitä oli kotona valmiina), valutettu hapankaali ja mausteet. Sekoita. Lisää joukkoon ruokakerma ja 2-3dl juustoraastetta. Sekoita kuuma kastike kypsien makaronien kanssa ja kaada uunivuokaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista n. 20 min 225 asteisessa uunissa.
Lopputulos näyttää tältä ja maistuu hyvältä:
Lisää infoa löytyy Rasilaisen sivuilta: http://www.rasilaisenhapankaali.fi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti