sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tylsän sunnuntain tuotokset

Viime sunnuntaina, kun pääsin töistä kotiin, oli takana seitsemän työpäivää putkeen ja vielä neljä edessä. Olin sen verran pallo hukassa, etten kyennyt vaatimaan itseltäni enää mitään suoritteita kuten lenkkeilyä tai salikäyntiä, vaan päätin viettää vapaailtaa. Niinpä lysähdin koneen viereen Herra Kirjoituksen kanssa. Tarkoitus oli purkaa koneelle kertyneitä tallenteita ja katsoa edes jokunen ohjelma pois.

Siinä Farmin, Poliisien ja Tullin pyörityksessä syntyi tämä. Ei se vielä valmis ole, mutta jospa sitten vaikka tänään jossain kohtaa ehtisi jatkaa sukan loppuun.


Tämä malli on tosiaan ikivanha, mutta kuulemma erittäin istuva ja paljon miesten työsukissa käytetty. Siinä on ensin 15-20 kerrosta (sukan koosta riippuen) 2 oikein 2 nurin joustinta, sen jälkeen suora osuus (seiska veikalla miehille passeli määrä on 14 silmukkaa puikolle), jonka pituus tietenkin määräytyy sukankäyttäjän pohkeen pituuden mukaan, ja sitten taas 15-10 kerrosta joustinneuletta. Kantapää kudotaan vahvistettuna, mutta normaalista poiketen leveänä eli normaalin kahden puikon silmukoiden lisäksi otetaan kummallekin puikolle kaksi silmukkaa viereiseltä puikolta. Näissä sukissa silmukoita puikoilla oli 13, joten kantapää tehtiin 15+15 silmukalla ja kantapohjan leveys oli 14 silmukkaa (jako siis 8+14+8). Kiilakavennukset normaaliin tapaan joka toisella kerroksella.

Jossain vaiheessa toivottavasti kuvia valmiista sukkaparista.

Ei kommentteja: