MUSTIKKAKAKKU
Pohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl ohrakasta tai perunajauhjua
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2-2,5 dl
sitruunalimonadia
Väliin:
2dl mustikkahilloa
Täyte:
200g vaniljatuorejuustoa
150g valkosuklaata
0,5 dl tomusokeria
4dl vispikermaa
3-3,5 dl mustikoita
Kuorutus:
2rkl sileää marmeladia
3dl mustikoita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria
4 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi , vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon varovasti
käännellen. Kaada taikina voideltuun,
korppujauhotettuun vuokaan . Paista 200 asteessa 30 min tai kunnes kakku on
kypsä.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku
sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä rauhassa vuoan alla, näin pohja
säilyttää kosteutensa.
Valmista täyte: sulata valkosuklaa ja sekoita siihen
tuorejuusto, lisää tomusokeria maun mukaan. Vaahdota kerma ja yhdistä
täytteeseen. Kääntele mustikat varovasti vaahtoon. Tarkista maku ja lisää
sokeria tarvittaessa. Laita jääkaappiin
pohjan valmistelun ajaksi.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy kevyesti. Levitä puolet
hillosta ja täytteestä päälle. Peitä keskilevyllä, kostuta ja täytä. Kostuta myös päällimmäinen
kakkulevy, anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Sivele
pinnalle pari ruokalusikallista makuun sopivaa sileää marmeladia. Levitä
kohmeiset mustikat tasaisesti, jätä
reunaan noin 1 cm tyhjää tilaa. Kiehauta 1dl vettä, lisää hyytelösokeri ja
kiehauta uudestaan. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi liemi vähitellen mustikoiden
päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti