torstai 27. helmikuuta 2014

Herkkusilakkapihvit

Sain tämän reseptin työkaveriltani ja muokkasin sitä sen mukaan, mitä omasta jääkaapista sattui löytymään.

Tarvitset:
silakkafileitä
suolaa
valkopippuria

seesaminsiemeniä
savulohituorejuustoa
(tilliä, maustevarastoni tilli oli lopussa, joten tuli testattua, että maistuu hyvältä ilmankin)

Silakkafileet maustetaan suolalla ja valkopippurilla. Silakkapihvin toiselle puolikkaalle sipaistaan savulohituorejuustoa (tähän käy toki aivan yhtä hyvin mikä tahansa tuorejuusto, mitä jääkaapissa sattuu olemaan). Pihvit leivitetään seesaminsiemenillä ja paistetaan uunnissa 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Alkuperäinen resepti, joka on tuolla alempana, on varsinainen kalanystävän superherkku, mutta itse pidän silakkapihveistä sellaisenaankin, joten en kaivannut niihin enää lisätäytettä. Annoksessa mukana perunamuusia ja eiliset salaatinjämät kera kananmunan, oli hyvää!



(Super)herkkusilakkapihvit

Silakkafileitä
suolaa
valkopippuria
tilliä
seesaminsiemeniä
karkeita ruisjauhoja
savulohituorejuustoa
kylmäsavulohta

Silakkafileet maustetaan suolalla ja valkopippurilla. Pihvin toiselle fileelle sipaistaan tuorejuustoa, jonka päälle ripotellaan tilliä ja laitetaan kylmäsavulohisiivu (sellainen maksimissaan silakkafileen kokoinen pala) ja tämän päälle sitten se toinen silakkafile. Pihvit leivitetään ruisjauhojen ja seesaminsiementen sekoituksessa ja paistetaan 225 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja: