sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Haalistunut papukaija

"Nuo näyttävät kyllä lähinnä haalistuneelta papukaijalta" totesi rakas puolisoni nähdessään viimeisimmän kudelmani. Tarkemmalla katsomalla on pakko myöntää, että hän tosiaan on jossain määrin oikeassa, kyllä nämä näyttävät siltä kuin kirkkaanvärinen papukaija olisi pistetty pesukoneeseen ja pesty sopimattomalla pesuohjelmalla, jolloin lopputulos on jokseenkin haalistunut.


Lankoina on käytetty vähän sitä sun tätä eli pääsääntöisesti erilaisia keltaisen, vihertävän ja harmaan sävyisiä lankoja yhdestä huuto.netistä ostamastani lankapaketista, jonkun itsevärjäämää ja kehräämää villaa ja sitten kantapäähän tehosteena vielä tuota turkoosia, joka on jonkinlainen sekoite. Tuon sini-turkoosin langanhan ehdin jo manata maan rakoon näitä sukkia kutoessani, sen verran helposti takkuuntuvaa ja sotkeentuvaa se oli. Onneksi sitä ei ollut jäljellä kuin ihan pikkuisen, muutama metri jäi vieläkin jäljelle, joten ehkä sekin aikanaan jonnekin tulee upotetuksi. Musta-valko-harmaa on samaa villaa kuin nuo värillisetkin, mutta valmiiksi kerrattuna. Noilla kohtia neuleessa on vain yksi lanka, muutoin kaksi ja kantapäässä kolme. Mittasin langat tarkasti ja jaoin kumpaakin sukkaa varten samankokoiset kerät, mutta eivät silti menneet raidat tasan, toisessa on enemmän keltaista ja toisessa vihreää, harmaatakin näyttäisi varressa olevan eri määrä - en kyllä ymmärrä, miten se noin meni.


Nämä ovat olleet sellaista vähän pakkopullaa ja siksi valmistuneet kovin hitaasti. Mallina perinteinen miesten työsukkien malli, tosin oikaisin pikkuisen noissa kiilakavennuksissa, kun telkkaria katsellessa tein - seuraavaan pariin sitten nekin tehdään ihan oikein. Sentään helmikuun aikana kuitenkin valmistuivat eli voidaan laskea vuoden 12 sukkaparin tavoitteesta kahdet tehdyiksi.


Onneksi sukkien käyttäjälle tärkeämpää kuin väri ja raitojen tasaisuus oli lämpöarvo ja sukat päätyivät heti seuraavana yönä yösukiksi varpaita lämmittämään, mikäs se kutojalle sen parempi kiitos kuin käyttöön päätyvä työ.



Ei kommentteja: