tiistai 25. helmikuuta 2014

Broilerilaksa, paranneltu versio

Koska minulla on paha tapa sorkkia kaikkia reseptejä, ei broilerilaksakaan ole poikkeus. Ensimmäisen satsin kokkasin reseptin mukaan, mutta toista jo muokkasin. Koska muutokset olivat mielestäni onnistuneita, niin pistän ne jakoon tännekin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Paranneltu Broilerilaksa (4 annosta) (tulinen versio)

1 l vettä

4-5 tl  punaista currytahnaa

1 tl suolaa

 mustapippuria rouhittuna myllystä, maun mukaan, itse pistän reilusti

30g tuorretta inkivääriä

1 tl öljyä

½-1 tl arabian hot mausteseosta (taikka vastaavasti kanelia, neilikkaa tms. "lämmintä" maustetta

1 sipuli

1 rasia (300g) Kariniemen kananpojan filesuikaleita, limeamarinadissa

1 ps (450g) Pirkka itämaisia wokvihanneksia (pakaste)

2 levyä nuudeleita (n. 60g per levy)

250 ml kookosmaitoa

2-4 rkl limetinmehua

Pinnalle: korianteria ja/tai persiljaa


Kuori tuore inkivääri, silppua pieneksi ja paista hetki öljyssä. Lisää  vesi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää loput mausteet, halutessasi myös nuudelipussien mausteseokset. Kuori ja suikaloi sipuli. Lisää kattilaan sipulit ja broilerit ripotellen. Kaada joukkoon wokvihannekset. Keitä noin 5 minuuttia.
 
Lisää nuudelit ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito ja limetinmehu. Kuumenna. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria tai persiljaa.
 
Tässä versiossa on kohtuullisesti potkua mausteisuuden vuoksi ja se on ruokaisampi, koska nuudeleita on enemmän kuin alkuperäisessä reseptissä. 
 

Ei kommentteja: