perjantai 30. syyskuuta 2016

Kosmetiikkapoistot 3/16

Peruskosmetiikkaa on taas suurin osa poistoista:Fuzen 2in1 Pulse suihkugeeli-shampoo on Herra Kirjoituksen suosikki, ApoBaset taas minun meikinpoistoaineitani, Pepsodentin hammastahna sitä jokapäiväistä, samoin minun suosikkidödöni Palmoliven Happyful. Jälleen yksi tuoksunäytepakkaus yhdistelmässä mimoosaa, appelsiininkukkaa ja sireeniä tuli käytetyksi loppuun (montakohan mulla näitä oikein on alunperin ollut, kun vielä ainakin yksi odottaa käyttöä). Minihuulipuna on Yves Rocherin Scintil Roses, sellainen mukava perussävy arkikäyttöön (ja jämät ruusuihin totta kai)

Erikseen on mainittava Mary Kayn Timewise 3in1 cleanser. Joka on toinen tosi kalliista kasvojenpuhdistusaineista, jotka olen elämäni aikana ostanut (toinen Estee Lauderin maksoi markka-aikana 150mk, mikä oli silloin valtava summa). Tämä Mary Kay kustansi minulle 40€, joka sekin on hirveän paljon rahaa. Hinta on siis se tuotteen miinuspuoli, mutta plussia riittää niitäkin melkoisesti. Ensinnäkin tuote on riittoista, tuo 127gramman tuubi kesti minulla käytössä maaliskuun 2015 alusta heinäkuun 2016 alkuun eli 17 kuukautta liki jokapäiväisessä käytössä (ja vielä kahdesti päivässä käytettynä). Tuote sai ihon tosiaan tuntumaan todella hyvältä, puhdisti hyvin, mutta ei liikaa. Pakko myöntää, että tässä kohtaa pohdin vakavasti sitä, miten tuollaisen saisi kohtuullisen edullisesti ostettua ensi vuonna - onko pakko ryhtyä Mary Kay jälleenmyyjäksi, jotta pääsisi näihin edullisesti käsiksi.


Tässä samalla ikään kuin vahingossa tuli määriteltyä vuosittainen käsisaippuan kulutuksemme, joka on siis noin litra vuodessa. Ostin tuon keinomustikan tuoksuisen litran pullon noin vuosi sitten kun palasimme putkiremontin jälkeen kotiin. Ostoksen tein kahdesta syystä, ensinnäkin siksi, että tarvitsimme saippuaa, enkä löytänyt mistään remonttijemmassa olevia (sittemmin ovat löytyneet ja voin todeta, että saippuaa riittää useammaksi vuodeksi) ja toisekseen ihan ostamisen halusta, minulla oli tarve välttämätön tarve ostaa jotain ja tuo oli käytännöllinen, tarpeellinen ja edullinen ostos, joka tyydytti ostoshimoni. Pullon kierrätän seuraavaksi keittiöön tiskiaineen täyttöpulloksi (se pahkusen Alio pullo on hankala käsitellä). Kuvassa kaverina minihuulipuna, joka Yves Rocherin tuote, josta sävymerkintä kulunut pois.

 
Samaa perussettiä tämäkin, omenantuoksuinen Yves Rocher shampoo on vuosien takainen hankinta, kimaltava kynsilakka puolestaan toinen duosta, jonka toisen pullon rikoin kylpyhuoneemme lattialle muutama kuukausi sitten. Dödöt vanhaa tuttua nekin: Dermosilin man Herra Kirjoituksen, Palmolive minun. Grimasin meikkivoide on sävyltään niin etten sitä millään voi käyttää - tällä hetkellä kun on puuterinakin aurinkopuuteri, eikä se ole yhtään liian tumma. Koska voide on ollut kaapissa jo pidemmän aikaa, päätin tehdä siitä ruusuväriä ja poistaa sen meikkikäytöstä.

Saman poistokohtalon, tosin suoraan roskiin, koko VitaPlussan vesiliukoinen öljyhoito, jonka hintalappu oli peräisin markka-ajalta. Natusanin käsivoide on aivan ihastuttava; helposti imeytyvä ja mitä ihanin tuoksultaan. Cien-meikkivoide on hinta-laatu-suhteeltaan tyypillistä hyvää Lidlin laatua, toivottavasti tämä tulee pysyvästi valikoimiin. Yves Rocherin tuoksunäytepaketti oli viimeinen laatuaan, tuoksuissa sireeniä, appelsiininkukkaa ja mimosaa, minihuulipuna Oriflamen jostain vuosien takaisesta sarjasta sävyä numero 2.


Loppumattomista varastoistani tuomitsin kaksi nestemäistä helmiäisluomiväriä päätymään ruusutehtaalle, korallinpunaisen ja pinkin aika taitaa osaltani olla ohi. Dermosilin käsisaippua oli se design -sukkula, jonka käyttö ei sopinut käsilleni, joten tyhjensin sen lopun sisällön toiseen tyhjentyneeseen pulloon. Tämä pullo sisälsi Dermosilin tervantuoksuista vartalonkuorintaa ja on kuvassa oikealla. Sen takana on saman firman lime suihkugeeli ja vieressä jalkavoide. Kirkkaanpunainen color mask shampoo oli lahjoituksena saatu jämä, todella tehokas ja toimiva tuote.Poistoihin menivät myös ruusutehtaalle siirtyvät Oriflamen huulipunat: tummassa hylsyssä Twilight ja vaalean hylsyn peach shimmer, jotka molemmat muistuttivat enemmän liisteriä kuin huulipunaa huulilla. Sen sijaan dazzling cherry huulipunanäyte tuli käytettyä melkein kokonaan, vaikka näyttääkin kuvassa täydeltä, mikä johtuu tuosta taustasta. Samoin loppuun käytettyä tuli Yves Rocherin Mauve Fascinant-huulipuna, sävy, josta sain jopa kehuja - harmi, ettei sitä taida olla tätä yhtä enempää varastoissani. Lisäksi meikkipussissani iät ajat pyörinyt Isadoran valkoinen puuteriluomiväri päätyi poistoon, epäilen näiden tuubituotteiden kontaminoituvan helpommin kuin kakkumaisten luomivärien, joten ihan varmuuden vuoksi ruusutehtaalle tämäkin.


Yhteensä 32 tuotetta


Näytteitä ensimmäisessä satsissa oli 6. Dermosilin bodyblue-rasvaa kaksin kappalein, tässä tuoksuna jojobaa ja minttua, ihana tuoksu, mutta tuotetta ei tietenkään enää saa. Inca inci kasvovoide, joka on mitä mielyttävintä koostumukseltaan, mutta tietenkin myös poistunut valikoimista. Moshon bodylotion oli tuoksultaan jotain koivuun viittaavaa "inspired by green trees". Punaisesta Senses body butterista en oikein päässyt käsitykseen, mitä se oikein oli. Bossin tuoksu Ma Vie Pour femme ei päätynyt suureksi suosikikseni, se oli ehkä aavistuksen verran liian raskas.


Kasvovoiteista on tullut testattua Vichyn Idéalia ja Noevadiol magistralia sekä Yves Rocherin Lift-eveil draineur morning liftiä  ja Dermosilin Inca Inchi päivävoidetta seka- ja rasvaiselle iholle - nämä kaikki periaatteella, ihan sama, mitä on kunhan sen verran kosteuttaa, ettei naama tunnu korpulta. Dermosilin micellar make-up remover vain lisäsi kiinnostustani misellivesiä kohtaan, sen verran ihanan tuntuinen tuote oli kyseessä.

Näytteitä siis yhteensä 11.
Vuoden kahden aikaisemman neljänneksen saldot ovat   67 purtiloa ja 114 näytettä

Ei kommentteja: