tiistai 27. syyskuuta 2016

Siivousselvitys

Kaksi päivää siivouselämää takana ja kyllä - valmistakin on saatu ihan mukavalla tahdilla. Ilman Herra Kirjoitusta en tokikaan olisi selvinnyt edes puolesta tästä, vaan hän on ollut 110% mukana touhuamassa.

Maanantaina saatiin kuntoon sekä makuuhuone että olohuone, sen suhteen olemme siis pykälän verran edellä aikataulusta. Nämä molemmat vielä kaikkine kommervenkkeineen eli kummassakin on uudet sesonginmukaiset verhot, makuuhuoneessa verhoihin sopiva päiväpeitto ja tyynyt, pitääkö tässä kohtaa vielä mainita, että omasta kaapista hetken tauon jälkeen käyttöön otetut, ei uudet kaupasta ostetut. Jälleen kerran tuli todettua, miten paljon muuttuu huoneen ulkonäkö pelkkiä tekstiilejä vaihtamalla. Olohuoneeseen pistimme vielä saman maton, vaikka kai senkin olisi jo voinut vaihtaa toiseen, vaikka punasävyiseen tällä kertaa, kun kerran verhotkin ovat puna-kellertävä ruutuiset. Olen muuten huomannut sen, että olohuoneen suhteen olen jotenkin jumittunut tuohon kuninkaankeltaiseen, nämä ovat varmaan kolmannet sinne sopivat verhot, joiden sävyssä on tuota keltaista.

Makuuhuone puolestaan pukeutui kesän viininpunaisen jälkeen vanhaan roosaan. Verhot olisivat olleet muodikkaasti ylipitkät ja lattialle valuvat. Minä vain en pidä tästä trendistä, joten kiepaisin ne solmuun, kuten olen tehnyt ennenkin, nyt ne eivät valu lattialle ja näyttävät paremmilta. Solmut lepäävät ikkunalaudalla "koristeina" ja verhot leviävät ikkunaan sopivan pussimaisesti. Niin, turha kai mainitakaan, että ikkunatkin tuli pestyä. Sehän kuuluu sanomattakin asiaan, kun suursiivouksesta puhutaan, samoin se, että kaikki kukkaset pääsivät suihkuun. Koska kukkien lehdille kertyy pölyä, enkä halua imuroida niitä, olen ottanut tavakseni pyyhkiä lehdiltä pölyt kostean rätin kanssa ja sen jälkeen suihkuttaa kasvit kokonaan - sehän on niille luonnollinen tapa saada kosteutta, mutta suurehko työ meille.

Tiistaina urakoimme keittiön kokonaisuudessaan ja pesimme työhuoneen ikkunat. Keittiö kaikkine kaappeineen ja kaameine sekasotkuineen oli todellakin sen verran suuri urakka, etten yhtään ihmettele, vaikka yhtenä iltana ei tullut sen enempää valmista. Keittiössäkin pohdimme verhojen vaihtoa, Herra Kirjoitus sitä jo ehdotti, mutta koska  Skyr-verhoja on vaikea säilyttää missään, päädyimme kuitenkin pitämään ne vielä ikkunassa. Sen sijaan tuolien istuintyynyt saavat lähteä, ne kun eivät olleet kovin käytännöllisen kokoiset. Harmillisesti löysin muutama viikko sitten kirpparilta oikein mukavat, mutta jätin ne ostamatta aikeena palata hakemaan ne vähän myöhemmin. Mikä tietenkin on ehdottoman väärä tapa kirpparitavaroiden ollessa kyseessä, eihän niitä tietenkään ollut enää siinä vaiheessa, kun palasin takaisin.

Sivuhommina tuli pestyä myös kahvinkeitin ja vedenkeitin, jääkaapin siivosin juuri viime viikolla, joten siihen ei tarvinnut puuttua. Samoin pesukone on jauhanut vähintään koneellisen illassa, haaveenani se, että saisin torstaina illalla tai perjantaina aamusta pistettyä siivousrätit koneeseen ja sen pesun jälkeen sitruunahapot ja puhdistuksen. Samalla toivon myös, että taloyhtiön pesutupaan tulisivat vihdoin ja viimein ne uudet koneet ja pääsisin käyttämään niitä.

Illan kruunasimme vielä sellaisella melkein yösaunalla, enpä hetkeen muista istuneeni kymmenen aikaan illalla heittelemässä löylyjä, mutta enpä usko, että Nukku-Mattiakaan tarvitsee tämän jälkeen odotella. Miten ihanaa onkaan pujahtaa saunapuhtaana vastavaihdettujen ( no juu, maanantaina vaihdettiin) lakanoiden väliin.

Huonemäärällisesti siis puolet urakasta on suoritettu, neliömääräisesti vähän isompi osa ja huomenna taas jatketaan. Tarkoitus olisi selvittää ainakin työhuone, mielellään myös eteinen tai kylppäri, mieluiten tietysti ensin mainittu. Työhuoneen osalta urakka helpottuu kyllä merkittävästi, koska ikkuna on valmiiksi pesty.

Ei kommentteja: