torstai 15. syyskuuta 2016

Lilaa lahjaksi


Samalla kun ostin kassillisen "tiikerilankaa", ostin samaan pakettiin myös muutaman kerän seiskanveikan violettia polkka-lankaa. Nyt sitten nappasin ensimmäisen kerän puikoille, koska joulu on tuossa tuokiossa ja niitä joululahjoja pitäisi olla valmiina jo iso kasa.

Ensi vaikutelmani tuosta polkasta oli täydellisen tyrmistynyt. Olen ilmeisen liiaksi tottunut yksivärisiin, tasaraitaisiin ja sitten niihin kukkaketo-tyyppisiin ratkaisuihin, taikka sitten kyse saattoi olla väristä, jota en muutoin olisi ostanut, mutta kun se oli tarjouksessa. Ensi vaikutelmani tuosta sukanvarresta oli se, että se muistutti epäilyttävästi kesäistä mustikkaista linnunläjää.

Sileänä neuloksena tuo lanka pääsi paremmin oikeuksiinsa ja näytti ehkä joltain muultakin kuin linnunjätöksiltä. Sama vika siis tässäkin kuin tuossa viidakkolangassa, pelkkää sileää pitäisi neuloa, jotta tuo joltain näyttäisi.


Sukat siitä nyt kuitenkin valmistui ja lahjana menevät eteenpäin sitten joulun aikaan. Mallina perussukka, silmukoita 12 puikolla. Ainoa "erikoisuus" on ristiinvahvistettu kantapää, joka sekin toimisi yksivärisellä langalla paremmin. Koska näiden saaja käyttää villasukkia kesät-talvet töissä, uskon näidenkin tulevan käyttöön.

Kerästä jäi jonkin verran saatuani nuo lahjasukat valmiiksi. Pistin puikoille vähän pienemmät tällä kertaa. Kerän loppu riitti yhteen sukkaan ja jämiä jäi vähän (toisen nöttösen onnistuin kadottamaan jonnekin, olisiko jäänyt maalle), toiseen sukkaan otin sitten langat jämäkerästä, jonka sain ostamastani paketista.  Näiden sukkien kohdalla ollaan nyt sitten menossa tässä vaiheessa.


Nämä siis myös perussukat, puikolla kymmenen silmukkaa, käyttäjän kengänkoko noin 30. Valmistuvat varmaankin vielä tänään ja sitten taas alan työstää tiikereitä samassa koossa.

Ei kommentteja: