keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Ruusujen kastokori Herra Kirjoituksen tapaan

Herra Kirjoitus on parin viime viikonlopun aikana kehitellyt tehostamista ruusujen tekemiseen. Sillä onhan totta, että yksittäin kastettaessa siihen menee tolkuttomasti aikaa - ja käsi väsyy.


Ensimmäinen prototyyppi kehitettiin viime viikolla pikaisesti kanaverkosta kokoon kyhäämällä. Tähän käytettiin yhtä taitettua kanaverkon palasta. Sen ongelmana oli pohjan epätasaisuus eli kattilan pitäisi ollaä lähes täynnä, jotta ruusut saisi kastettua kunnolla. Kuvassa proto ykkönen vasemmalla ja proto kakkonen oikealla.


Seuraavat mallit kehiteltiin sitten kahdesta palasesta: pohjasta ja reunasta. Nämä istuvatkin sitten kattilaan kuin hansikas käteen. Koska minulla on käytössä useampia "paistokattiloita", sain korit kahteen eri kokoiseen.


Kuvien neljäs kori on minu kehittelemäni. Se on valmistettu jämistä, käytöstä poistetusta metallisesta pannunalusesta, ohuesta rautalangasta ja Herra Kirjoituksen töistä jääneistä kanaverkon kappaleista. Nyt on sitten kaksi koria per kattila.

Työnkulkua ei ole testattu, mutta ajatuksena olisi, että Herra Kirjoitus täyttää kastamattomat ruusut koriin, minä kastan korit kerran läpi, toistan kierroksen ja kippaan ruusut koreista, jolloin Herra Kirjoitus pääsee taas täyttämään korit uudelleen.

Ei kommentteja: