perjantai 23. syyskuuta 2016

Arkirutiineja

Huushollimme on karmeassa kaaoksessa, mihin suurimpana syynä on se, että en ole hetkeen aikaan jaksanut miettiä sellaisia asioita kuin siivoaminen tai järjestys. Tavaroita on kertynyt ja poistunut ja kertynyt... sitä perinteistä oranvanpyörää. Olen ajatellut olla itselleni armollinen, vaikka olenkin nähnyt, että meillä ei varmaan koskaan ole ollut näin likaista ja epäsiistiä. En ole kyennyt lukemaan esimerkiksi Arkijärkeä lainkaan, siellä kun siivottu ja siistitty ihan urakalla.

Nyt päätin, että ensi viikolla pistän huushollin suursiivoukseen. Kannan poistoon ne kamat, mitä olen jo pitkään ollut viemässä esim. Konttiin, materiaalipankkiin tai muualle ja alan pistää paikkoja kuntoon.

Sen jälkeen luon itselleni arkirutiinit, joiden avulla saan ehkä pidettyä huushollin paremmassa kunnossa. Ajattelin ehdä tämän niin, että korvamerkitsen vapaa-ajastani tietyn määrän kotitöihin, ulkoiluun jne. Kuitenkin niin, että sitä vapaata aikaakin sitten jää, koska pelkästään määräysten mukaan en osaa elää.

Suunnitelmani menisivät seuraavasti kotitöitä 1h, ulkoilua 0,5h, nettimyyntiä 0,5h- 1h illassa. Lopun ajan saan sitten käyttää, miten haluan. Tuolla systeemillä pitäisi pystyä hoitamaan niin pyykit, tiskit kuin kukat ja siivouksetkin ilman, että niistä kertyy mitään suurta kriisiä.

Ensi viikolla mennään taas sillä huone ja ilta periaatteella.
Maanantaina makuuhuone
Tiistaina työhuone
Keskiviikkona keittiö
Torstaina olohuone
Perjantaina kylpyhuone
Lauantaina eteinen ja sitten onkin lupa nauttia puhtaasta ja kiiltävästä kodista sunnuntai iltaan asti.

Herra Kirjoitus valjastetaan työvoimaksi, halusi hän osallistua kotitöihin tai ei. Eikä hän kyllä yleensä kilttinä miehenä purnaa vastaan, vaikka joutuukin mukaan meikäläisen suuriin suunnitelmiin. Oikein jo odotan sitä, että tulee ensi viikon lauantai ja urakka on ohi. Eikä tämä niinkään urakan suuruuden tai mahdottomuuden takia, vaan siksi, että odotan malttamattomasti siistiä ja puhdasta kotia.

Ei kommentteja: