torstai 29. syyskuuta 2016

Torstain touhut

Raporttia siivouksesta osa kaksi. Tiistaina jäätiin siis siihen, että olohuone, makuuhuone ja keittiö olivat hoidossa. Keskiviikon tavoitteena oli työhuone ja mahdollisesti eteinen, torstaille jäisi sitten kylppäri. Vastaavasti jos keskiviikkona saisimme siivottua vain työhuoneen, torstain urakkana olisi eteinen ja perjantain kylppäri. Jälkimmäistä vaihtoehtoa toki hankaloittaisi se, että olisin iltavuorossa sekä torstaina että perjantaina eli joutuisin aloittamaan aamusta yksin ja Herra Kirjoitus jatkaisi illasta yksin.

Kun oikein ahkeroimme, niin saimme kuin saimmekin kaikki valmiiksi jo keskiviikkona illalla. Tosin meni melkoisen myöhäiseen ja tuli toistettua yöpeseytymistä anoppilassa tiistain tapaan. Minua eivät lyhyet yöunet haitanneet, sillä riemu siististä kodista oli suuri.

Nyt täytyy sitten ottaa käyttöön tuo viikko-ohjelma, jotta tulee ylläpidettyä kodin siisteyttä.

Torstain touhuiluksi jäi siis viimeisten pyykkien peseminen juuri sopivasti ennen vesimittarin lukua. Mielenkiinnolla odotan, paljonko vaikutusta pesukoneen käytöllä on vesi- ja sähkölaskuun. Ja tosiaankin toivon, että se talopesula saadaan pikapuoliin kuntoon.

Lisäksi valmistelin ruokia viikonlopuksi ja ensiviikolle, jotta niiden suhteen olisi sitten vähän enemmän vapaata, kun kaikki olisi valmista. Aika monta hetkeä vietin keittiössä, kun pilkoin ja paloittelin, paistoin ja keitin, mutta nyt on sitten jauhelihaa pihveinä ja paistettuna, kolmenlaista kurpitsakeittoa, munakasta pekonilla ja omamaustettua mansikkajogurttia odottamassa tulevaa syöntiä.

Ei kommentteja: