maanantai 1. helmikuuta 2016

Kinuski-puolukkajuustokakku

Tuntuu vähän hassulta nimetä tämä juustokakuksi, sillä eihän tässä ole juustoa lainkaan, mutta juustokakuiksi olen näitä hyydykekakkuja kuullut kutsuttavan.

Pohja: maun mukaan joko murskattuja keksejä ja voita taikka kääretorttulevystä palanen

Puolukkatäyte:
2 dl kuohukermaa
1½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 purkkia jogurttirahkaa (Lidlistä) á 250g
sokeria maun mukaan
4dl puolukoita, joista 3dl survottuina ja 1dl jäisinä
5 liivatelehteä

Paksu kinuski:
125 g voita
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1/2 dl siirappia


Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla ja laita pohjimmaiseksi haluamasi pohja. Survo puolukat ja ota mehua talteen liivatteiden sulattamista varten. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, vaniljakastike ja sokeri. Lisää jogurttirahka ja survotut puolukat, joista on tiristetty puolen desiä mehua talteen. Kuumenna mehu kuumaksi ja sulata mehuun liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Jäähdytä liivatelehtimehua niin, että se on huoneenlämpöistä ja kaada tasaisena nauhana kerma, vaniljakastike, rahka ja puolukka seokseen. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle jäiset puolukat (uppoavat täytteen sekaan). Pistä kelmu päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Keitä kinuski seuraavasti: Keitä täytteen aineita mieluiten teflonkattilassa (tavallisessa onnistuu hyvin) miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Jatka keittämistä niin kauan (n.15 min), että pinnalle tehty viiva jää hetkeksi näkyviin. (Minulla kesti koko keittäminen 30-35min.). Jäähdytä ennen kakun päälle kaatamista, mutta älä kuitenkaan anna kinuskin jähmettyä kokonaan. 


Ei kommentteja: