tiistai 16. helmikuuta 2016

Työhuoneen hylly

Tämäkin on niitä remontista roikkumaan jääneitä projekteja, jotka oli tarkoitus tehdä jo kesällä, mutta jotenkin se vain jäi tekemättä. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja päätin askarrella sen valmiiksi.

Pohjana tässä oli keväällä ostamani kirsikanvärinen CD-hylly, joita ostin kolmin kappalein. Yksi on kylpyhuoneessa valkoiseksi maalattuna - minun on moneen kertaan pitänyt esitellä se täällä, mutta kun olen kipuillut sen kanssa maalaanko sen vielä kerran vai jätänkö tuollaiseksi, mitä se nyt on. Toisen vein tätä projektia varten askarteluhuoneeseen odottamaan oikeaa aikaa. Silloin kun minulla olisi ollut aikaa, askarteluhuone ei ollut vapaa, vaan naapurit rakensivat siellä urakalla linnunpönttöjä. Kun sitten seuraavan kerran palasimme askarteluhuoneeseen, oli tuo hyllykkö kadonnut. Mystisesti, ilman mitään syytä tai selitystä. En usko, että se oli kenenkään tiellä niin paljon, että se olisi sen takia pitänyt hävittää, enkä oikein tiedä ketä se ärsytti, kun siellä ei juuri muita ole käynyt kuin minä ja ne linnunpönttöjä urakoivat naapurit.

Oli miten oli, toinen hyllykkö on ainakin toistaiseksi häviksessä. Onneksi oli kolmas, jonka olin kyllä ajatellut vinttiin säilytyskäyttöön ihan tuunaamattomana, mutta päätin ottaa sen sieltä nyt tähän projektiin.

Kirsikanvärinen kapea hyllykkö oli siis se, josta lähdettiin. Kuvassa hyllykössä on vain kiinteä keskihylly, suunnitelmissani on kyllä listätä tähän vielä pari muutakin hyllyä väliseiniksi.


Päällystin hyllyn samalla tapetilla, jolla työhuoneen seinät on tapetoitu. Ensimmäisenä päivänä tapetoin irtonaiset hyllyt ja hyllyn ulkoseinät sekä lyhyet sisäsivut. Kuvissa hyllykkö kuivuu takaseinä ylöspäin käännettynä. Varsinkin alimmassa kuvassa tapetin kuviot tulevat mielestäni hyvin esiin.


Jätin hyllyn kuivumaan vuorokaudeksi ja seuraavana päivänä pistin tapetit tuonne sisälle. Ensimmäisessä kuvassa puolivalmis ja jälkimmäisessä kuvassa valmis.
 

Tarkoitus on siis pistää tuo seinälle vaakaan, niin että alimmassa kuvassa oikealla oleva pohja tulee huoneen kulmaan päin. Toivottavasti siihen ei mene ihan puolta vuotta, että saadaan tuo seinälle taikka todettua, ettei homma toimikaan ja pistettyä tämä kiertoon. Haaveenani on, että tämä naamioituisi mahdollisimman hyvin seinälle.

Hyllyn tuunauksen hinta oli n. 6€, jonka maksoin tuosta hyllystä, muuta materiaalit eli tapetit ja liisteri olivat remontista ylijääneitä.

Ei kommentteja: