perjantai 5. helmikuuta 2016

Toscanalainen kasvispiirakka

Kokeilin tarjota perjantai-illan vieraille kasvispiirakkaa, jonka reseptin repäisin hatusta eli siis minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, millainen piirakasta tulisi ennen kuin sitä maistettiin. Piirakka saavutti kuitenkin suuren suosion, joten on syytä pistää resepti talteen.

Piirakkapohjaan voi käyttää joko valmista pohjaa taikka tehdä oman maun mukaisen pohjan. Oma suosikkini koostuu voista, ruisjauhoista, vehnäjauhoista, ripauksesta suolaa ja vedestä.

Täyte:
1 pss Toscanan uuni/grillivihanneksia pakkasesta
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 prk jalapeno tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
1 pss ( 200g) mozzarella raastetta.

Tee pohjataikina ja levitä se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tee täyte.
Toisin kuin pussin ohjeissa neuvotaan, paista kasvikset pannulla, johon olet lorauttanut ruokalusikallisen aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Lisää silputut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita mukaan jalapeno tuorejuusto ja kermaviili. Kun massa on tasaista kaada se piirakkavuokaan. Ripottele juustoraaste täytteen päälle. Paista n. 200 asteessa 30-35 min.

Kuvaa ei ole, koska piirakka katosi sen verran nopsasti.

Ei kommentteja: