perjantai 26. helmikuuta 2016

Kestomeikinpoistolaput

Tarkoitukseni ei ollut valmistaa näitä vielä, vaan vasta sitten, kun olen käyttänyt varastoissani olevat puhdistuspaperit loppuun. En vain voinut vastustaa kiusausta, kun sopivaa materiaalia tuli kohdalle.

Näiden materiaalina on 90-luvun puuvillainen maksikokoinen t-paita, jota on pesty ja pidetty paljon. Se oli alkuperäiseltä väriltään kirkkaan oranssinvärinen, mutta pesut virtyttivät sitä ja viimeisen silauksen annoin pesemällä sen vahingossa uusien mustien farkkujen kanssa. Sen oranssi väri muuttui jotenkin epämääräisen likaiseksi, jota vielä täydennettiin remontissa valkoisella maalilla, joten se ei oikein houkutellut käyttämään paitaa. Paidassa oli neljä eri tyylistä mustaa perhosta, jotka halusin säästää lappuihin näkyviin, kuvassa näkyy perhosista yksi.

Koska olen nopea ja tehokas, en tietenkään ehtinyt napata kuvaa paidasta ennen kuin olin jo silpunnut sen palasiksi. Yhdestä paidasta sai viitisen toista reilunkokoista lappua. Lapuissa on kolmesta kuuteen kerrosta paitaa, jotka kiinnitin toisiinsa saumaamalla ja varmistin kasassa pysymisen ompelemalla kertaalleen ympäri.



Kuvassa on myös pari vaaleamman keltaista lappua. Ne ovat peräisin paidanhelmasta, jonka sain ilmaiseksi naamakirjan kautta. Suurimman osan paidan helmasta käytin kuvassa näkyvien housujeni resoreiksi. Nämä pökät ovat sitä samaa kangasta kuin ne aikaisemmin muokkaamani haaremihousut. Sen kankaan ominaisuuksiinhan kuuluu loputon leviäminen ja pituudesta kokoonmeneminen. Ensimmäinen versio näistä housuista ei pitänyt sisällään resoreja, kun housut lyhentyivät riittävästi nappasin lahkeisiin resorit poistoon menevistä trikoista. Ne resorit vain kuluivat loppuun ennen kuin itse housut, joten tarvittiin uudet. Ne tein tuosta hiukan vaaleamman keltaisesta trikoopaidan helmasta ja taas kerran housut saivat uuden elämän.

Kuvassa näkyvä vaalea pesupussi on myös uusi. Tein sen samalla kuin nuo kestomeikinpoistolaputkin. Pussin materiaalina on keinokuituverhon palanen, joka löytyi äitini loputtomista varastoista. Samasta palasta syntyi kaksi muutakin pientä pesupussia. Nauhat pusseihin tein vanhoista pestyistä kengännauhoista. Kierrätys kunniaan, vain ompeluun käytetyt langat olivat uusia, tosin nekin jo vuosia sitten ostettuja.

Ei kommentteja: