sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Vain pakki puuttuu...

Tänään olen vihdoin ja viimein päässyt tosissaan testaamaan Vihreän kreivittäreni, jonka alkuun esittelin jo täällä, KLIK. Nyt sitten vihdoin kuvan kanssa. Kyseessä on Brotherin ompelukone, tyypiltään 601 ja kuten näkyy etupaneelin tekstissä "Contessa".Kyllä se tosiaan toimii, mutta käyttöohjeettomana vaati pikkuisen säätöä, että keksin kaikki sen hienoudet. Ompelukoneessa kun tosiaan on sekä napin kiinnitys, napinläven teko, piilosaumat yms. hienouksia. Ompelukoneeseen saa lisätason, joka kulkee mukana sen säilytyskotelossa. Lisäksi tuolla säätöpyörän alla on lokero, johon mahtuu varustelaatikko kaikelle koneen mukana kulkevalle "sälälle".Onneksi varustelista oli mukana, siitä oli paitsi helppo päätellä, mitä tavaroita koneeseen kuuluu, myös sitä, millaisin ominaisuuksin se on varustettu. Koska eihän koneessa ole napinläpijalkaa, jos sillä ei kykene ompelemaan napinläpeä.Vertasin listaa ja ompelukoneen mukana tulleita varusteita vain todetakseni, että koneen mukana tuli melkein kaikki, mitä listassa oli. Puuttuvat asiat olivat varalamppu ja neulapakkaus. Kaikki oleellisemmat kuten erilaiset paininjalat olivat mukana.

 

Tähän mennessä olen huomannut koneessa kolme vikaa tai puutetta, ensimmäinen on otsikossa mainitsemani pakin puuttuminen. Koneessa on kyllä peruutuskytkin, mutta se ei toimi kunnolla, vaan jumittaa koneen sotkemaan paikalleen eikä vapaudu itsekseen. Toisekseen konesta puuttuu lamppu, mutta se nyt on murheista pienin, meillä kun on parin korttelin päässä ompelukonekorjaamo, josta varmaan saa ostettua lampun ja sille sopivan asettimen. Kolmas puute on kantokopan kahvassa, se kun on lohjennut pois. Herra Kirjoitus kun on luvannut askarrella kahvan tilalle toisen, jotta koneen siirtely helpottuu.

Ompelukone on sen verran hieno, että olen päättänyt viedä sen tammikuussa kunnolliseen huoltoon. Olkoon se tammikuun sallittu ostokseni.

Ei kommentteja: