tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulukuun ostokset

 Joulukuussa on tullut hankittua yhtä ja toista - aivan liikaa kaikkea, jos on pakko tunnustaa totuus.

Ensinnäkin vaihdoin reilut kolme metriä pitkän virkatun verhokapan  elintarvikkeisiin. Ajattelin, että jos kappa on sopiva, voin pistää sen ikkunaankin, mutta ennen kaikkea langan takia. Reilulla kolmella eurolla ei saa mistään tuota määrää puuvillalankaa.


Sitten ostin kahdella eurolla pyyheliinoja. Tärkein syy näiden hankkimiseen olivat kaksi pellavaista laudeliinaa, jotka olen ajatellut siirtää saunakassin vakiovarusteiksi. Menevät pieneen tilaan ja näyttivät sen verran hyväkuntoisilta, että kestävät vielä lukuisia pesuja. Näiden lisäksi pakettissa oli useampia käsipyyhkeitä, keittiöpyyhe ja pari kylpypyyhettä, toki käytettyjä, mutta ihan ok kuntoisia kuitenkin. Siis jälleen kerran mielestäni edullinen kauppa. Kuvasta puuttuu vielä toinen isoista pyyhkeistä ja pari käsipyyhettä.


Edellinen omistaja oli tuunannut isot pyyhkeet ilmeisesti kylppärin väreihin sopiviksi ompelemalla niihin musta-harmaa-sävyiset laput keskelle pyyhettä. Näin päättelin siitä, että pyyhkeet eivät olleet keskenään samanlaiset, mutta tilkut olivat. No joo, turha sanoakaan, että minä tietenkin ratkoin nuo somisteet pois ja otin ne käyttöön keittiörätteinä.


Vihreä takki oli ilmainen, naamakirjan annetaan-palstalta. Halusin sen alunperin noiden nappien vuoksi, niitä on kaikkiaan ,8 sillä myös hihoissa on napit. Ihana väri houkutti kuitenkin sovittamaan ja todettuani, että takki on ihan malliseni, en maltakaan pistää sitä askartelumateriaaliksi, vaan otan sen käyttöön.

Vetoketjut ovat samasta lähteestä kuin takki, ne vaihdoin appelsiinimehulla eli 3€ satsi. Setissä on kaikkiaan 15 vetoketjua, joista osa pitkiä takkiketjuja, osa housuketjuja ja onpa joukossa pari metallihampaista farkkuketjuakin  - ihan varmasti löytyy käyttöä, jos ei muuten, niin noiden pussukoiden askartelussa. Olen näet saanut päähäni, että yksi onnistunutkin karkkipaperipussukka pitää saada aikaan.


Avainnauhat ovat lahjoistus kuten myös kynttilät.  Nämäkin facebookista ja kahdelta eri henkilöltä.


Kosmetiikkaakin on tullut ostettua varastoon suurimmalta osaltaan Dermosilin joulukalenterin vuoksi. Sieltä kun on saanut tilauksen tekemällä kaupanpäälisiä tai yhden ostamalla toisen tuotteen ilmaiseksi. Huusholliimme päätyi siis vastustuskykyä lisäävää Resistica-ravintolisää, kasvojen puhdistusainetta, pari dödöä Herra Kirjoitukselle ja kuultoa lisäävä vartalovoide. Lisäksi Dermosilin jokaisessa paketissa on tullut heijastin, tuollainen pumppupullon mallinen.


Dermosilista hankin E-vitamiini shampoota ja sain hoitoaineen kaupan päälle, hair and body wash on myös kaupanpäälinen ja yksi deodoranteista, toiset kaksi tilasin ensi vuotta silmällä pitäen. Kaksi puuteria ovat bonuspistehankintoja eli ilmaisia ja huulikiillon sekä havuveden yhdistelmä on myös tilaajalahja.


Keittiösaippuat ovat tilaustuotteita, punainen appelsiini kylpygeeli on tilaajalahja ja deodorantit hankittu bonuspisteillä.


Joulukalenteritarjouksiin liittyen oli vielä "pakko" hankkia tarjouksesta käsivoidepaketti, viisi pientä tuubia ja bonuspisteillä kynsilakkoja, kun ne sai ilmaiseksi (ja alennetulla bonuspisteiden kulutuksella). Käsivoiteet lähtevät lahjaksi, lakat pidän itse.




Lisäksi sain taas muutaman tuubin perusvoidetta meikinpoistoon (ei kuvaa) ja pari minuhajuvettä (sireeni on edelleen lempparini) ilmaiseksi


Harrastusmateriaaliksi ostin postikulujen hinnalla kirjottavan luottokorttikotelon.


Vaatteita sain ilmaiseksi reilun kasan, joukossa osa ihan selkeästi tuunausmateriaaliksi päätyvää, mutta myös käyttövaatetta esimerkiksi vaaleat tuulihousut (puuttuvat kuvasta) ja pari toppia.Herra Kirjoituksen inhokki on tuo karvalakki, jota minä taasen rakastan...


Askartelumateriaaliksi sain vielä kasan kaikenlaisia aarteita: pari kukkamansettia kenkäkoristeita varten, matkalaukun nimilapun ihan oikeaan käyttöön (haaveilee edelleen lämmöstä ja auringosta), sydämen mallisen viinipullon korkin ja nahkaisen kravatin, josta kuvittelen tekeväni laukunhihnan.


Lisäksi ebaysta saapui 20-luvun tyylinen höyhenkoristeinen pääpanta, valitettavasti se vain oli jo saapuessaan rikki ja höyhen solmussa.




Sytykeruusuihin tarkoitettuja kynttilöitä en ole kuvannut, niitäkin on taasen tullut useammalta taholta meille.

Ei kommentteja: