tiistai 22. joulukuuta 2015

The Force awakens

Loppuvuoden toinen pakollinen leffakäynti on nyt sitten hoidettu, tälläkin kertaa katsottavana oli paljon hehkutettu megaleffa, nimittäin The Force awakens - Tähtien Sota episodi VII. Sen verran moneen kertaan on tullut mainittua, että meidän perheessä on yksi kappaletta faneja, ettei kenellekään liene epäselvä asia, että Herra Kirjoitus fanittaa Tähtien sotaa. Toki myös vanhoja James Bond-leffoja, mutta ennen kaikkea Tähtien sotaa.

Jos Bond oli jonkinasteinen pettymys, niin  The Force awakens sitten taas hänen mielestään todellakin oli hieno elokuva, kunnollinen Star wars - leffa. Leffassa marssitettiin esiin koko vanha kunnon kaarti eli aikaisempien leffojen sankarit, Leia, Han Solo, Luke Skywalker ja Chewbacca, kunnolla ikääntyneinä, sillä onhan elokuvassa kulunut 30 vuotta siitä, mihin edellisessä rainassa jäätiin.

Kuvahaun tulos haulle force awakens

Pahikset tietysti piti vaihtaa, koska edellinen tuli tapetuksi sen edellisen leffan lopussa. Siispä eturiviin marssitettiin uusi pahis Kylo Ren, joka naamioituneena muistuttaa kovasti vanhaa kunnon Darth Vaderia ja vastaavasti ilman naamiota tarjoaa kohtuullisesti silmänruokaa.



Myös tähtikaartia piti nuorentaa, joten uusi naispuolinen sankari on romunkerääjä Rey Jakku-planeetalta. Reyn kyky lentää avaruusaluksia, käytellä valomiekkaa ja voimaa saattaa viitata siihen, että hänen syntyperänsä tarjoaa seuraavan leffan yllätyksen. Reyn aisapariksi nousee karannut iskujoukkojen sotilas, FN-2187, jota Finniksi kutsutaan. Uutena kuvioihin tulee myös  astromekaanikkodroidi BB-8 ja sen isäntä vastarinnan pilotti Poe Dameron.
.




 Myös Millenium falcon kaivetaan esiin romukopasta ja todetaan edelleen lentokuntoiseksi. Leffassa on tosiaan paljon näyttäviä lentokohtauksia, räiskettä ja räminää, mutta myös sellaisia hitaita tuokiokuvia, jotka esittelevät elokuvan toinen toistaan mahtavampia avaruusaluksia kaikkine ihmeellisine ominaisuuksineen.

 Ihan kokonaan Darth Vaderistakaan ei päästä, sillä isoisän naamio toimii uuden pahiksen "voimatalismaanina" eli kunnon Tähtien sodan tapaan Kylo Ren on Leian ja Han Solon poika, joka on annettu kasvatettavaksi muualle ja päätynyt pimeälle puolelle.

Tällä kertaa Herra Kirjoitus oli haltioissaan ja kehui tehosteita mahtaviksi, mutta totesi myös leffassa olleen ehkä liikaakin tapatumia, mikä on kyllä totta. Ajatuksena varmaankin on ollut se, että koska kyseessä on uuden trilogian ensimmäinen leffa, se toimii pohjana muille kahdelle (tai kahdelletoista, sillä mikäli leffateollisuutta yhtään tunnen, niin tämäkin aihe lypsetään aivan kuiviin ennen kuin siitä maltetaan päästää irti), jotka ammennetaan jatkumaan tämän tapahtumista.

Jostain mystiestä syystä netistä nyysityt kuvat kieltäytyvät asettumasta kunniallisesti ja vaativat lukuisia ylimääräisiä rivejä ympärilleen. Olkoon sitten niin, en ainakaan tänään ehdi väätämään asiaa kuntoon, vaikka postaus tyhmältä näyttääkin.

Ei kommentteja: